Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.12.2014 00:15

Directorul Administrației Financiare Dâmbovița arată că...


A A

În 2014: cele mai bune încasări la buget de la societățile în insolvență

În 2014: cele mai bune încasări la buget de la societățile în insolvență
ec. Emilian Rusu, directorul Administrației Financiare Dâmbovița

❚ România a devansat țări precum Cehia și Polonia ❚ Ec. Emilian Rusu susține totuși că lucrurile ar fi fost și mai bune dacă administrarea creditului fiscal ar fi rămas tot la Fisc, însă conform noii legi a insolvenței lichidatorii înlocuiesc administratorul ❚ În Dâmbovița, până luna trecută, 245 persoane juridice și 5 persoane fizice au deschis procedurile de insolvență

VIOLETA STANCIU


În 2014, România a avut cea mai bună rată de încasare a sumelor către bugetul de stat de la societățile aflate în insolvență, înaintea altor țări precum Polonia sau Cehia! Aceste informări au fost prezentate recent la Târgoviște, la Administrația Financiară Dâmbovița, instituție ce a găzduit un colocviu dedicat acestor practici.

La acesta au participat, alături de inspectorii fiscali, persoane abilitate să verifice societățile aflate în insolvență, respectiv lichidatori și administratori speciali.

„A fost o întâlnire care a durat timp de trei ore, la care au participat oaspeți de la București. Atunci s-au prezentat informații legate de faptul că România a avut această rată de încasare. Deși eu am mai spus, creditul fiscal trebuia să rămână tot la noi, să fie administrat de fisc și tot noi să recuperăm sumele la bugetul de stat. Dar asta este Legea insolvenței (Legea 85), nu avem ce face, ne supunem. Lichidatorii înlocuiesc administratorul și devin administrator special sau lichidator. Deci tot ce înseamnă cashflow, casă, trece prin pixul lor”, a explicat ec. Emilian Rusu, directorul Fiscului dâmbovițean.

Din punct de vedere al mențiunilor de deschidere a procedurii de insolvență, anul acesta, până în luna noiembrie, la nivelul județului Dâmbovița, potrivit datelor ORC, au intrat în insolvență 245 persoane juridice și 5 persoane fizice, față de 283 în aceeași perioadă a anului trecut. Noua lege a insolvenței (Legea 85/2014) stabile ște termene destul scurte și de clare, în așa fel încât o procedură de insolvență nu se poate întinde foarte mult în timp.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale