Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.07.2016 00:19

Editorial


A A

Impostură politicianistă

Impostură politicianistă

GEORGE COANDĂ


Se apropie pas cu pas alegerile parlamentare, dar prin ograda unor partide politice bate deja un vânt de nebunie. De pildă, pe la național liberali, care-și văd cu groază o perfect posibilă perspectivă: dispariția de pe scena politică. Așa cum s-au întâmplat lucrurile cu „istoricii” național țărăniști creștini-democrați.

Care, orice ar face, basta, și-au încheiat total neglorios, pe propria mână, cariera și nu mai pot reînvia din morți. Este, pentru național liberali, o perspectivă înspăimântătoare. În consecință, au trecut cu grăbire l-a... împrospătarea sângelui printr-o neinspirată metabolizare: o transfuzie cu uneperiști și cu PSRO-ul lui Mircea Geoană. O metabolizare „contra naturii”. Păi, mă întreb și eu, ca să nu mor în neștiință, ce-o fi să iasă dintr-un amestec capră-varză, adică dintre un partid de dreapta și două de stânga. De bună seamă, o struțo-cămilă. Sau nu se pune? Acum noi știm prea bine că PNL nu are o doctrină curat de dreapta, cum nici UNPR și nici PSRO nu au habar de ce sunt de stânga. Dar că sunt mânate în luptă de interese de o înspăimântătoare mizerie umană, asta o știm. Iar cinismul și imoralitatea, ba merg și mai departe, impostura sunt adânc înscrise în ADN-ul lor politic.

Să treci în barca PNL, indiferent cum (alianță, absorbție, altoire, fuziune etc., bla, bla, ce mai contează cât e oaia de brează), doar pentru că „partidul meu” – al lui Klaus Iohannis – arde de nerăbdare să facă o majoritate în Parlament, cu speranța (deșartă) că va rămâne călare pe situație și după alegerile autumnale, promițând (a se citi momind) niscaiva locuri progresiștilor și socialiștilor geoaniști în băncile din Casa Poporului, ține și de sfidarea premeditată a electoratului, și de un comportament politicianist grobian. Adică, conform principiului machiavellic: scopul scuză mijloacele. Atenție, profitorilor de duzină! Niciun scop murdar nu rămâne nepedepsit în cele din urmă. Pe voi nu vă interesează ce vrea de la „clasa politică” amărâtul ăsta de popor peste care călcați, crezându-l un cadavru? Nu, nu vă interesează! Altminteri, v-ați lua seama și v-ați da palme în oglindă. La toamnă sper că românii să se trezească din „somnul cel de moarte”. Și nu voi fi elegant, până atunci, cu piticii politici.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale