Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.07.2020 00:09

Din ciclul: Profesioniștii!


A A

Ilie Torcică, un nume greu și respectat în judo

Ilie Torcică, un nume greu și respectat în judo

❚ ,,Am venit la CS Târgoviște cu 20 de sportivi, în 2012, toți medaliați la acea vreme, la competițiile naționale și internaționale. Am continuat activitatea și cred că am făcut o treabă bună” ❚ ,,Am preluat un model din Germania. În anul 2000 a fost gata sala de judo de acasă. Cam șase ore pe zi sunt antrenamente, de luni până vineri, mă ocup în principal eu, dar mă ajută și soția. Judo-ul e religie în familia noastra, si fata, Adelina, are multe medalii” ❚ ,,Vin și mulți părinți la noi, am amenajat o cameră ca un mini-sediu al clubului, unde putem să discutăm liniștiți. Acolo avem și medaliile pe care le-am strâns de-a lungul timpului” ❚ ,,Eu am făcut și fotbal, și handbal, am fost si la competitii organizate de ISU, dar judo are ceva aparte. Te ajută să treci peste toate problemele, să vezi lucrurile altfel” ❚ ,,La Oțelul Târgoviște am obținut două medalii de aur la Europene cu Gabi Munteanu, sportiv care a participat și la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, la Sydney, Beijing și Atena. Îl recomandă și 17 titluri naționale”

 

C.M.

 


 

Despre antrenorul de judo Ilie Torcică nu se vorbește mult și se scrie rar. A început judo-ul în 1977, patru ani mai târziu a fost medaliat cu aur la tineret, iar din 1982 are amintiri de la primul și singurul European de judo organizat la Târgoviște. ,,În 2012 am fost inspirat să înființez secția de judo de la Clubul Sportiv. Nu aș fi făcut-o, dacă nu aveam certitudinea că va veni în acest proiect și profesorul Ilie Torcică. Avea nevoie de club, la fel cum și clubul avea nevoie de dumnealui. A venit cu elan, cu profesionalism și cu dorința de a demonstra ca nu și-a spus ultimul cuvânt în judo. Respectat în lumea judoului, Ilie Torcică a introdus repede Clubul Sportiv Târgoviște pe harta judo-ului din România, prin rezultate importante pe plan național și internațional, dar și prin sportivii convocați la lotul național”, declara pentru site-ul cstargoviste.ro fostul director al clubului, Ciprian Prisăcaru.

,,Cu cei mai mari rezolvăm probleme de matematică”

Rep.: Domnule Torcică, ați ajuns la CS Târgoviște în 2012, de la Oțelul, cu tot cu o grupă de judoka.

- Da, am luat decizia să vin la CS Târgoviște, pentru că era imposibil să continuăm la Oțelul. Nu mai aveam posibilități deloc, pur și simplu. Am venit la CS cu 20 de sportivi, toți medaliați la acea vreme, la competițiile naționale și internaționale. Am continuat activitatea și cred că am făcut o treabă bună.

Rep.: Puțină lume știe că dumneavoastră aveți o sală de atletică grea la parterul casei în care locuiți. Aici se pregătesc sportivii de la secția de judo a clubului și nu numai.

- Am preluat un model din Germania. În anul 2000 a fost gata sala. Cam șase ore pe zi sunt antrenamente, de luni până vineri, mă ocup în principal eu, dar mă ajută și soția. Judo-ul e religie în familia noastra, si fata, Adelina, are multe medalii. În weekend-uri suntem plecați la competiții. La noi vin și copii de 5 ani, ajung la ora 14, să zicem, mai stăm de vorbă o oră, iar apoi începem antrenamentele. Cu cei mai mari rezolvăm probleme de matematică. Vin și mulți părinți la noi, am amenajat o cameră ca un mini-sediu al clubului, unde putem să discutăm liniștiți. Acolo avem și medaliile pe care le-am strâns de-a lungul timpului. Mulți mă întreabă de cheltuieli: când pornesc căldura sus, la noi în camere, pornesc și jos, în sală, să fie bine.

,,Cele mai bune rezultate le-am avut la CS Târgoviște cu Vali Negoescu”

Rep.: Și matematică, și judo. Cum se împacă una cu alta?

- Să știți că la judo sunt numai pasionați ai științelor exacte. Mulți au ieșit campioni pe tatami și au fost olimpici la matematică. Judo și matematica fac front comun. Judo e un sport în care trebuie să gândești. Eu am făcut și fotbal, și handbal, am fost si la competitii organizate de ISU, dar judo are ceva aparte. Te ajută să treci peste toate problemele, să vezi lucrurile altfel.

Rep.: Cea mai bună performanță a antrenorului Ilie Torcică?

- La Oțelul Târgoviște, două medalii de aur la Europene cu Gabi Munteanu, sportiv care a participat și la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, la Sydney, Beijing și Atena. Munteanu a fost, probabil, cel mai bun sportiv pe care l-am avut. Îl recomandă și 17 titluri naționale, în total, plus participările de la Europene și JO. Acum e în Anglia, dar îl așteptăm acasă, la CS. La CS Târgoviște, cele mai bune rezultate le-am avut cu Vali Negoescu, campion național și locul 5 la Europene.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale