Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.03.2018 00:21

În Dâmbovița, în apropierea Paștelui,


A A

Iezi mici la prețuri mari

Iezi mici la prețuri mari

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Dacă în această perioadă mieii sunt aproape buni de sacrificat, iezii sunt mult mai mici și foarte mulți dintre ei nu vor crește destul nici până la Paște. Caprele sunt încă în perioada de fătare iar perioada scurtă care mai este până la Paște nu este suficientă pentru ca iezii să ajungă la o greutate tocmai bună pentru a putea fi sacrificați. Fermierii se ocupă zilnic de animale și dau iezilor furaje de calitate și suplimente alimentare pentru ca iezii să ia cât mai mult în greutate.

Cu toate acestea, perioada scurtă care mai este până când vor fi sacrificați nu este suficientă și foarte mulți iezi nu o să ajungă la o greutate optimă pentru a putea să fie sacrificați. Astfel, anul acesta, carnea de ied va fi ceva mai scumpă, chiar dacă iezii vor fi… mai mici!

Crescătorii: „Carnea de ied va fi ceva mai scumpă decât cea de miel”

● Avem iezi mulți, dar, din păcate, anul acesta nu o să aibă suficient timp să crească. Paștele este ceva mai devreme decât anul trecut și iezii nu au suficient timp să se dezvolte. ● Noi ne ocupăm de ei. Pe lângă laptele pe care îl mănâncă de la mame, încercăm să le asigurăm și unele suplimente de fân și tărâțe de grâu pentru a se putea dezvolta cât mai bine. ● Iezii sunt mult mai mici față de anii trecuți. Acest lucru o să ducă și la creșterea prețului. Nu foarte mult, dar anul acesta carnea de ied o să fie ceva mai scumpă decât cea de miel. În ultima perioadă, foarte mulți dâmbovițeni preferă să cumpere carne de ied, cunoscut fiind faptul că aceasta este mai bună decât cea de miel. Cu toate acestea, pentru a fi siguri că o să aibă pe masa de Paște delicioasele preparate din carne de ied, tot mai mulți cumpărători s-au înscris deja pe listele fermierilor.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salvați Copiii a strâns mai mult de 1,6 milioane euro pentru maternități
Colectă mobilă de sânge la UM Teiș
Cursurile lunii decembrie
Centrul pentru copii cu dizabilități la Găești
Întreruperi de energie electrică
Sindicaliștii din Apărare "atacă" Programul TBT
Abuzuri la COS Târgoviște
Controale intense, riscuri mari
AITT, executată silită
Dascălii au ajuns la un acord cu Guvernul


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale