Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2014 08:19

Pamflet


A A

Îți promit că te-arestez!

Îți promit că te-arestez!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Anul ăsta a-nceput cu promisiuni de pușcărie însoțite de zăngănitul cătușelor electorale. Și nu suntem decât într-a patra lună a lui 2014. Cele care vor urma se anunță și mai spectaculoase. Nea Traian nu ține la secret lista cu pușcăriabilii vizați. Are grijă s-o facă publică la jurnalele de seară, ca să-i anunțe pe cei cărora urmează să le vină rândul la noua garderobă… electorală. Aia în zeghe!

 

Cei care nu-l iau în serios, rău fac, cred eu, fiindcă nea Traian ne-a demonstrat că-i place la nebunie să-și respecte promisiunile de felul ăsta. Adică cele despre arestarea adversarilor politici, ca să fiu mai exactă. Pentru el, un scor foarte bun la europarlamentare și câștigarea prezidențialelor din toamnă nu-s vreo caterincă politică și nici vreun proiect de țară, ci chiar o chestiune de viață și de moarte.

 

Nu mai contează că e moartea democrației și a statului de drept în mioritica stână națională fără câini de pază. Până la urmă, de ce să n-o spun, o fi prins omu’ curaj văzând cât de ușor i-au ieșit pasiențele la masa verde. De zece anișori o tot ține dintr-o cacialma în alta, dar nu-i singurul care a trișat într-o veselie, invocând interesul național, dar servindu-și propriile interese de la o votare la alta.

 

Ce-i drept, nici prin alte tabere politice n-a dat respectul pe dinafară pentru chestiile astea democratice cam abstracte și greu de digerat, cum ar fi, „par examplu”, lupta împotriva corupției, zisă și „dreptate până la capăt”.

 

Politicienii români, în marea lor majoritate, au priorități mult prea personale în afacerile electorale, chestie pe care nea Traian o știe, a exersat-o cel mai bine și o exploatează la maximum. Nici aparențele nu le mai salvează, fiindcă nu mai are timp de ele când amenințările cu pușcăria au ajuns și la el, și la neamul lui. Tot succesul său electoral depinde deja de răspunsul la o singură întrebare: cine are cheile de la cătușele justiției?

 

Nea Traian ne-a dovedit deocamdată că el le are sigur. Le-a și zăngănit de zor seara, la ore fixe. Zilele astea i-am auzit însă și pe alții lăudându-se că ar avea câte un rând de chei. S-au fălit cu chestia asta pe la toate televiziunile de ne-au asurzit. De unde s-ar putea trage lesne concluzia că astea le sunt prioritățile politice și tot astea vor ține locul promisiunilor în campanie.

 

Cătușe, zăbrele, amenințări la televizor, valizele pregătite în dormitor și texte de la vorbitor aduse pe monitor... Unii zic că astea ar fi noile fețe ale stalinismului, un stalinism modern de inspirație „democratică”. Sau ale stalinismului digital, vorba actorului care se luptă cu sălbaticii din politică mai ceva ca-n filmele sale.

 

Între timp, alegătorii tot mai puțini, care zic c-ar merge totuși la vot ca și cum asta le-ar fi rămas singurul loc de muncă, s-ar putea întreba în curând cine are în țara asta cheile de la casa de nebuni. Că pe-alea de la pușcării prea le zornăie politicienii în timp ce-și scandează noua ofertă electorală: „Îți promit că te-arestez!”.

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale