Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.11.2019 00:21

În Arhiepiscopia Târgoviștei


A A

Hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur

Hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur

❚ În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a reliefat importanța deosebită, teologică și pastoral-misionară a Sf. Ioan Gură Aur pentru întreaga Creștinătate, evidențiind calitatea sa cea mai importantă și anume aceea de mare orator, catehet și exeget al Sfintei Scripturi, model de Ierarh și de ascet, precum și unul din cei mai mari filantropi ai Bisericii noastre

Cu ocazia hramului Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur“ din Târgoviște, miercuri, 13 noiembrie 2019, la Catedrala din Târgoviște, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, a fost săvârșită Sfânta Liturghie. Din sobor, au făcut parte Părinții Profesori ai școlii, iar la eveniment au luat parte profesorii, ostenitorii și elevii acestui așezământ teologic educațional. În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a reliefat importanța deosebită, teologică și pastoral-misionară a Sf. Ioan Gură Aur pentru întreaga Creștinătate, evidențiind calitatea sa cea mai importantă și anume aceea de mare orator, catehet și exeget al Sfintei Scripturi, model de Ierarh și de ascet, precum și unul din cei mai mari filantropi ai Bisericii noastre. A avut loc, după aceea, o agapă, la care au luat parte toți cei prezenți la sfânta slujbă, precum și oficialități județene și locale. Menționăm că manifestările dedicate hramului au debutat marți, 12 noiembrie 2019, cu Simpozionul dedicat activității Sf. Ioan Gură Aur, dar si istoriei învățământului teologic românesc, intitulat Valori ale culturii și spiritualității românești, la care au luat parte și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, eveniment ce a avut loc în sala de festivități a Seminarului.

 

BIROUL DE PRESă AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Anotimpul culorilor"
Bienala națională de gravură "Gabriel Popescu"
Omagiu Marii Uniri
Educația începe de la grădiniță
Centenarul UZPR, celebrat la "Casa Romanței"
Biserica Brâncovenească Potlogi
Centenarul societății "Mormintele Eroilor Căzuți în Război"
"Sărbătoarea - timp sfințitor și de bucurie"
Concert "Comori ale Romanței", la malul Mării Negre
Teologie, psihologie și pedagogie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O ședință solemnă... pe dos

Fără îndoială că așa ar trebui văzută ședința solemnă comună dedicată Zilei Naționale a României – 1 Decembrie,ținută în Parlament... luni, 2 decembrie, anul de grație 2019. Bizar, nu? Curat anapoda! Da, ca la români. Și la care a voit să ia parte șipreședintele României, Klaus Werner Iohannis.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale