Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.09.2020 00:20

În Arhiepiscopia Târgoviștei a avut loc...


A A

Hramul bisericii Sf. Voievod Neagoe Basarab

Hramul bisericii Sf. Voievod Neagoe Basarab

Numeroși credincioși târgovișteni au participat sâmbătă, 26 septembrie 2020, la Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi, cu prilejul hramului celei mai noi biserici din Municipiul Târgoviște, din Cartierul Tineretului (SAGRICOM). Cu această ocazie, a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Vișina I, Protoieria Găești, pe tânărul diacon Justin Sbârciog, absolvent al Facultății de Teologie și Știintele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Precizăm că ieri, sâmbătă, 25 septembrie, tânărul a fost hirotonit întru diacon, la Catedrala din Târgoviște. În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Sf. Voievod Neagoe Basarab, cel mai cunoscut ucenic al Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul țării Românești, model de autentic conducător creștin și cel care a sprijinit misiunea pastorală a Ortodoxiei în întreg Răsăritul. De asemenea, a amintit că Sf. Voievod este ctitorul Catedralei din Târgoviște, de la a cărei sfințire aniversăm anul acesta 500 de ani. Înaltpreasfinția Sa a încurajat pe toți cei prezenți , la responsabilitate, curaj și speranță, mai cu seamă în această perioadă în care cu toții suntem angajați în eradicarea pandemiei cu noul coronavirus. La eveniment, au luat parte si oficialități locale, dintre care amintim pe domnul jr. Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște și alți primari din comunele învecinate, precum și consilieri municipali și județeni.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

35 de unități de învățământ, în scenariul roșu!
Festivalul Național "Crizantema de Aur", cu restricții în pandemie
IȘJ, în sprijinul profesorilor care susțin cursuri online
Prelungirea înscrierii la "Moștenirea Văcăreștilor"
Situația școlilor din județ: „Nu tragică, dar îngrijorătoare!”
Învierea fiului văduvei din Nain
Transportul elevilor, în febra anti-COVID
Scenariul "roșu" pentru 22 de unități școlare
5.143 de tablete vor fi distribuite elevilor
Școli și grădinițe în Scenariul Roșu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Romanța în Cetatea Eternă a Târgoviștei

Mâine, la ceasurile când seara se va lăsa peste Cetatea Târgoviștei în murmurul frunzelor de castani de pe bătrânul bulevard al urbei ducând spre Gara Mare, cea de-a 53-a ediție a „Crizantemei de aur” își va aprinde luminile scenei în dorul-duh al Romanței. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale