Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2015 00:20

În comunele limitrofe Târgoviștei, agricultorii stau de pază cu bâtele și câinii


A A

Hoții dau atacul în culturile de porumb

Hoții dau atacul în culturile de porumb
Bruma de recoltă riscă să ajungă în hambarele altora și nu ale celor care au trudit din greu, pe o arșiță năucitoare

❚ Oamenii sunt disperați că infractorii le-au călcat lanurile și spun nu au altă soluție decât să-și păzească noapte de noapte terenurile ❚ Ei susțin că cei mai mulți dintre hoți sunt romi, care vin cu căruțele și au asupra lor furci și seceri, fiind și deosebit de periculoși, dar și foarte bine organizați ❚ Unii „stau de șase”, alții fură și ceilalți încarcă ❚ Soluție pare să nu existe, atâta timp cât autoritățile nu organizează pânde colective, iar polițiștii nu-i pot aresta decât dacă infractorii sunt prinși în flagrant și, pe deasupra, la astfel de intervenții se pleacă doar după apelul la 112

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Sătenii din comunele limitrofe Târgoviștei stau de pază la culturile de porumb cu bâta și câinii, pentru a-și păzi recolta de hoți. Oamenii sunt disperați că infractorii le-au călcat lanurile și spun nu au altă soluție decât aceea de a sta la pândă în fiecare noapte.

Ei susțin că cei mai mulți dintre hoți sunt romi, foarte bine organizați, care vin cu căruțele și au asupra lor furci și seceri, fiind și deosebit de periculoși. Supărarea agricultorilor din Ulmi, de exemplu, este cu atât mai mare cu cât au investit bani și au muncit în groaznica arșiță a acestei veri, cu speranța de a recolta în această toamnă.

Producătorii (și nu hoții!)... cu mâinile legate

Agricultorii păgubiți ne-au declarat că problema pazei ar trebui să fie gestionată de autoritățile locale la care plătesc taxe și impozite. Acestea ar trebui să organizeze pânde colective, pentru a-i descuraja pe hoții care și-au împărțit „atribuțiile”, astfel că în timp ce unii păzesc sau „stau de șase”, alții fură, iar ceilalți încarcă. Totodată, ei cred că patrularea polițiștilor i-ar mai descuraja pe hoți. Însă agenții de ordine nu îi pot aresta decât dacă-i prind în flagrant, iar la astfel de intervenții se pleacă doar la apelul venit prin Serviciul Unic de Urgență 112.

Specialiștii în agricultură ne-au confirmat că temperaturile caniculare din acest an și lipsa ploilor au făcut ca porumbul să fie compromis mai mult de jumătate, iar agricultorii din comunele limitrofe Târgoviștei ne-au mărturisit oftând că bruma de recoltă ce se va face riscă să ajungă în hambarele hoților.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale