Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.08.2020 00:19

Editorial


A A

Hiroshima de la Beirut (II)

Hiroshima de la Beirut (II)

GEORGE COANDĂ


Libanul este de ani de zile un „nod gordian” geopolitic, un teren/stat tampon de luptă apocaliptică – o să mai folosesc obsesiv acest terifiant adjectiv obligându-mă, de fapt, situația extrem de explozivă din Orientul Mijlociu – această bucată de pământ de doar 10400 km2, cândva o Elveție dintre Marea Mediterană și Munții Antiliban, fiind însângerată de 45 de ani de un război civil între creștini și musulmani, șiiți și suniți, provocat deliberat și insidios de Washington și Moscova, un joc pervers făcându-l și Parisul și Londra care, prin prima parte a secolului trecut, au fost stăpânitoare prin zonă, război amplificat, apoi, de amestecul Teheranului, Bagdadului, Damascului, Tel-Aviv-ului, colcăind de servicii secrete ale mai marilor și mai micilor actanți geopolitici, „mirosul petrolului” și, nu de multă vreme, damful gazului natural din largul coastelor sirianolibanezo- israeliene stârnind poftele sălbatice ale unor multinaționale de sub Statuia Libertății de pe malurile Tamisei, de sub Turnul Eiffel și nu numai. Așa că pace sub cedrii și măslinii Libanului nu va fi să fie până când apocalipticul război al Armaghedonului, „al lumilor”, nu se va fi sfârșit cu judecata de Apoi a tâlharilor globalizării criminale. Se poate spune că, Libanul, este de atât amar de ani un „pământ al suferinței”, pe el pregătindu-se ultima mare bătălie a Omului cu el însuși, sfârtecat, de la „izgonirea din Rai” a Primei Perechi, de maniheica dilemă a destinului său mundan. Or, privind cu luare aminte situarea Libanului în orizontul de interese al marilor jucători cu destinul Omenirii (businesspolitokratorii killeri) nu se poate să nu constați că există amenințător „ochi de ciclon” geopolitic rotindu-se, da, repet, apocaliptic, pe un imens spațiu euro-asiato-african în care este cuprinsă și România. Și dacă la Beirut cerul și pământul, și marea sunt răscolite de focul iadului, suflul și ecoul se resimt cu spaimă în Carpați. În „ochiul de ciclon” amintit există și vechi legături istorice, și economice, și politice, iar odinioară Bucureștiul avea un cuvânt greu de spus, de pace, și la Beirut, și la Damasc, și la Tel-Aviv, și în Palestina, și era profund respectat. Acum, din păcate, nu-l mai are. Și-a dat singur peste gură. Când ai o „clasă politică” tembelă și politica de peste fruntarii este așijderea. Este ca și cum n-ai exista pe planeta politică. Avertisment. Când la Beirut se produce o explozie cu efect de Hiroshima, unda de șoc zguduie și Bucureștiul! Se aude până la Bruxelles și Strasbourg. Și asta fără s-o fi prezis prin vreun catren Nostradamus.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale