Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.03.2017 00:19

Editorial


A A

Haosul Mioritic

Haosul Mioritic

GEORGE COANDĂ


De vreo douăzeci și șapte de ani încoace, a spune că tot ce ni se întâmplă în țara asta are un caracter „mioritic” aduce a epitet – ștampilă - și este ca un fel de verdict dat mai ales de massmedia – aplicat ironico-blasfemator pe tot ce ni se întâmplă, și cum ni se întâmplă, nu în bine, ci pe contra. Iar când se caută vinovații, răspunsul, izvorând din realitatea bulversantă a zilelor noastre, vine de la sine: „clasa politică mioritică”. Indecentă, impotentă, imorală. Și oricât s-ar schimba generațiile, nu e chip a se reforma, una dintre cauze fiind aceea că, în instituțiile fundamentale ale statului, zburdă veselă corupția. Și, dacă e s-o spunem p’aia dreaptă, zburdă ea până și în „instituțiile de forță”, alea chemate/menite s-o combată până la eradicare. Aiurea! Cine mai crede basmul acesta cu zmei… justițiari? Acest mioritism păgubos a cuprins – bine și insidios manipulat – și „spațiul public” în care, într-o bizară pornire anti, niște manifestanți, majoritatea tineri și neștiind rațional pentru ce o fac, cer în gura mare, de fapt, repet, neștiind care ar fi efectul, instalarea haosului în țară. Ceea ce ne dă serios de gândit este un fapt de natură psihologică: ei clamează că îi mână în luptă „convingeri” care nu sunt ale lor. Ci le sunt induse. Am mai spus și altădată, subliniind: Este cea mai perversă și periculoasă tehnică de manipulare a „psihologiei maselor”. O tehnică vizibilă în punerea ei în practică, de atâta amar de vreme, în România, unde efectul ar trebui să fie următorul: aruncarea ei în haos. În acest fel fiind mai ușor de a fi distrusă și împărțită/tranșată ca o vită la abator. Ejectată în afara istoriei. Căci, la asta se va ajunge atâta vreme cât contești în stradă prestația profitabilă pentru națiune a guvernului, deciziile juste ale Curții Constituționale, o anumită minoritate etnică, tot în stradă, reclamă autonomie teritorială absolută, iar patrioții sunt puși la zid pentru că… nu iubesc globalizarea. Din păcate, haosul mioritic ne cuprinde ca un blestem. Revin la o imagine: o cucuvea cântă deasupra Carpaților.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale