Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2014 08:19

Pamflet


A A

"Haita" mielușeilor din Parlament


ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Nea Traian urlă aproape în fiecare seară ca un animal rănit în jungla politică spre înfricoșarea „haitei” mielușeilor din Parlament. Și-apoi tot el se jelește cu lacrimi de crocodil că e atacat de mieii care par muți de groază. Dragii de ei! Sau poate-or fi ocupați să țină între fălcuțe țâțele și ciolănașele bugetului și de-aia n-or putea să-i sară de-adevăratelea la beregăți lu’ nea Traian. Fie și-n „haită”, cum zice el!

 

I-o fi speriat și i-o fi înfricoșat, tremură lânicile pe ei auzind ce slobozește „democratul”, pardon, „popularul”, nea Traian atunci când nu stă cu merele verzi în gură, ci strategic, cu dosu-i prezidențial la steagurile țării, ale UE și NATO. Se prea poate să i se fâlfâie de ele, de noi, de „haita” mielușeilor din Casa Poporului și de multe alte așa zise „instituții ale statului” care prestează ca speriatele la comanda lui, în interes de famiglie.

 

O dovediră și recentele săpături făcute de o rebelă comisie parlamentară de anchetă pe tarlalele ajunse dubios în proprietatea familiei prezidențiale. Apropo, fac pariu cu dumneavoastră că de n-ar fi fost în comisia asta o jurnalistă bălaie care s-a ținut tare cu firea ca să-i mobilizeze și pe alții întru adunarea bob cu bob a dovezilor încriminatoare, ancheta parlamentară putea să lâncezească mult și bine.

 

Unii chiar asta visau, asta sperau, asta vorbeau. Că doar nu întâmplător, zic eu, fostul președinte al comisiei s-a cerut uns ministru. Și uns a fost imediat bădița Nicolicea fix lângă șeful său de partid, generalul Oprea, ca două petice disponibile oricând pentru sacul oricărei guvernări. Amândoi, progresiști și-n limbă schimbiști.

 

Le-au urmat și alții exemplul de „bărbăție”, după ce-au făcut franjuri USL-ul, nemaicălcând apoi picior de liberal prin comisia cu pricina. Ca să nu-i lovească dreapta lu’ nea Traian.

 

De bine de rău, chiar și fără „curajoșii” care au abandonat lupta, ancheta a ajuns la final și te-ai fi așteptat să fie felicitați cei care nu s-au lăsat intimidați de presiunile infernale la care au fost supuși, nici n-au dat la pace cu traficanții de influență și nici nu s-au înecat ca țiganii la mal (sau la mall), așa cum o anunțau deja niște analiști „clarvăzători”. E clar că unora le place jaful, dar și taraful. O demonstrează și grațierele din ultimii zece ani.

 

Altora le tremură budigăii la gândul că nea Traian ar putea șterge cu ei pe jos ca și cum ar fi niscaiva lavete azvârlite pe podelele din Casa Poporului. Bune și alea pentru mopu’ celei mai populare blonde, căreia nea Traian îi ține deja cald fotoliul în Cotroceni. Cu alte blonde din Parlament nu e însă la fel de generos. Drăgăstos nici atât.

 

Dimpotrivă! E aprig la mânie, mai cu seamă dacă blonda senatoare care-i încurcă afacerile e și vreo jurnalistă redutabilă, care stă pe picioarele ei și nu pe genunchii lui. Senatoarea Găbița, cu „antecedente” în anchetele de presă, nu s-a ferit să bage furca în mușuroaiele de la Nana și-apoi să arate opiniei publice ce-a găsit prin ele. De mult nu l-am mai văzut așa de speriat pe nea Traian.

 

Cred că de pe vremea când îi amenința din fața gărăjelului că-i bagă în țarc pe mielușeii care-l suspendaseră. Ba chiar și pe votanți. Te-ai aștepta de-acum ca „haita” din Parlament să-l atace mortal, cu o nouă suspendare. Dar nu cred s-o facă, pentru că eu văd „haita” asta ca pe o turmă de mioare sfioase, cu berbeci și catâri printre ele.

 

Turma e mânată pe coclauri electorale de niscaiva ciobănei viu colorați care și-ar lua mai degrabă gâții unii altora, în „buna” tradiție mioritică, decât să-l alunge pe lupul pus paznic la stâna din Cotroceni.

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale