Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.12.2014 00:19

Editorial


A A

Hai noroc și-nc-o trădare!

Hai noroc și-nc-o trădare!

ALINA MAVRODIN VASILIU


De parcă mi-ar fi citit gândurile lăsate mărturie scrisă prin editoriale, Victor Ponta a zis abia ieri ceea ce eu am anticipat de mult timp că i se va întâmpla. „Mă tem de o trădare”, a declarat îngrijorat, de parcă l-ar fi auzit pe Băsescu avertizându-l: „De ce ți-e frică n-ai să scapi”. Parcă așa citeam pe buzele lui nea Traian când vorbea luni seara în grupul ăla vesel de la Cotroceni din care nu s-a sfiit să facă parte și vicepremierul Liviu Dragnea, adică șeful de campanie al lui Victor Ponta.

Faptul că vicepremierul guvernului Ponta a răspuns prezent acolo unde premierul a refuzat să participe poate spune multe chestii interesante despre relațiile (instituționale, desigur) dintre Palatele Victoria și Cotroceni. Dar mai semnificative ca orice mi s-au părut schimburile de priviri din grupul vesel transpartinic al celor care sărbătoreau Marea Unire într-o țară dezbinată și demolată economic.

Știu că nu se cade să mă citez, dar o fac numai și numai pentru cei care mă priveau cu suspiciune, ca să le demonstrez că, de n-ar fi fost atât de vrăjiți politic, ar fi văzut și ei ceea ce era evident. Acum, în sfârșit, a devenit evident și pentru alții. Ziceam la începutul campaniei prezidențiale:

„Anul 2014 se va încheia apoteotic cu luna cadourilor politice. Nu pentru alegători, ci pentru niscaiva trădători. Există deja semnale că luna trădărilor a și început. (…) Veți vedea dumneavoastră, stimați alegători, că nu mă duce capul la prostii când las scris aici că mă aștept ca arta compromisului politic să ajungă în această lună electorală în sferele cele mai rafinate ale trădărilor politice. Foarte rafinate, când e-n joc beția de putere și nevoia disperată de imunitate. Astea două creează dependență de funcții publice ceva de speriat. (…) În fine, mă întorc la trădătorii politici care au speriat până și serviciile secrete. Păi da, că ei una anunță pe la mitingurile și dezbaterile electorale și-alta negociază prin separeuri. Din fericire, pereții separeurilor au urechile ciulite și uite așa mai află și poporul, pe surse, ce pune la care trădătorul. Nu de alta, dar ca să nu le vină rău alegătorilor când vor vedea ce funcții ar putea primi unii în luna cadourilor după luna trădărilor.”

Și, ce să vezi, tocmai Victor Ponta mi-a confirmat ieri previziunile într-un mod atât de tranșant, încât nu mai încape nicio îndoială că am avut dreptate. „Nu mă tem de rebeliune în PSD, ci de trădare”. Ok, domnul Ponta, cu olecuță de fler și nițelușă băgare de seamă, s-ar fi cuvenit să se teamă de chestia asta ceva mai devreme. Și să acționeze în consecință. Acușica mie-mi pare cam târzie temerea cu pricina, fiindcă între timp trădătorii sunt pe cale să-și atingă scopurile. Pe ei îi așteaptă cadourile sub brad, iar pe Victor Viorel – nuielușa în cizmulițe la ușa PSD.

Chiar mă bate gândul că împărțeala asta poate să fi fost unul dintre subiectele de interes național pentru care grupul vesel de la Cotroceni ciocnea și râdea, glumea și negocia, sărbătorind Marea Unire a trădărilor vesele. Ca să vă enervez de-a binelea sau, după caz, să vă amuz, iată cum îmi încheiam editorialul „Luna trădărilor”: „Să fiți pregătiți pentru ce va urma. Vă asigur că și dacă veți protesta, niscaiva trădători tot își vor primi cadourile frumos împachetate cu fundițe tehnocrate și livrate public în declarații politice savante. Așa, ca să nu vă stea în gât sarmalele la Crăciun și fripturile la Revelion. Dac-oi greși, nu-i bai, vă cer iertare și mă las de editoriale. Și-apoi trec la coada cratiței, ca să le fac pe plac și unor politruci glazurați în patrioți. Doar că eu chiar și de la coada cratiței aș servi țara mai bine decât o fac ei trădând interesele acestui popor mințit, sărăcit și umilit.” Am zis și am scris încă din 7 octombrie a.c.

P.S. Ca să le bag și altora mortu-n casă cu previziunile mele, mai las scris aici că nu m-aș mira ca trădările vesele să-l lase și pe Klaus Werner fără președinție, că tot a demisionat ieri din Primărie, foarte sigur pe el. În rest… Hai noroc și-nc-o trădare!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale