Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.05.2020 09:05

PRO România Dâmbovița:


A A

"Guvernul Orban se împrumută mult și la dobânzi foarte mari"


Guvernul Orban se împrumută nepermis de mult în condițiile în care România va trece printr-o criză economică fără precedent! Este semnalul de alarmă pe care îl trage președintele PRO România Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu care spune că actualii guvernanți îndatorează țara la niște dobânzi exorbitante în comparație cu țările din Uniunea Europeană, și chiar cu vecinii noștri, care se împrumută la dobânzi foarte mici. Liderul PRO România Dâmbovița estimează că numai în acest an împrumuturile României vor ajunge la 12-13 miliarde de euro.   

„Agenția de rating Bloomberg a anunțat zilele trecute că estul Europei se îndreaptă către cea mai mare criză economică de la căderea comunismului. Am trăit, unii dintre noi, perioada 1990-2000 și cred că ne aducem foarte bine aminte cam ce situații dramatice au existat în plan economic și social. Constatăm că și acum Guvernul Orban- Cîțu împrumută, în luna mai, 3,3 miliarde de euro. Este un nou record pentru o ieșire pe piețele externe, dar la dobânzi foarte mari. Vă reamintesc că, în luna ianuarie, Guvernul a mai împrumutat de pe piețele externe 3 miliarde de euro. Deci avem 6,3 miliarde de euro împrumutați depășindu-se plafonul deja stabilit prin legea bugetului de stat în anul 2020.

Și atenție, suntem în luna mai! Cel mai probabil împrumuturile vor ajunge acolo unde estimăm noi, la 12-13 miliarde de euro. În ceea ce privește dobânda la care România se împrumută este una foarte mare, de 4,83%, deci aproape 5% în timp ce țări precum Grecia care a avut probleme economice grave anii trecuți se împrumută la 2,05%, Ungaria la 2,49%, Polonia la 1,46%, Cehia la 1,28%,  Portugalia 0,27%, Bulgaria, vecina noastră 0,2%, Belgia 0,14%,  Austria 0,05%, Franța 0,06%. D-ul Cîțu continuă politica guvernelor PSD - Dragnea de îndatorare a țării. În anul 2019, Orban și Câțu ne spuneau cât de rău este că se împrumută PSD. Constatăm că astăzi și pentru PNL se împrumută la fel, iar situația datoriei externe este dramatică”, a declarat președintele PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu la ultima conferință de presă online din această săptămână.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița și-a definitivat listele de candidați pentru alegerile locale
"4 iunie 2020 - Centenarul semnării tratatului de la Trianon"
10 întrebări pentru Guvernul PNL
ALDE Dâmbovița a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
"În echipă suntem mai puternici!"
HoReCa trebuie salvată!
Programul "Repornim România"
Starea de alertă, incompatibilă cu relansarea economică
"Corigenți" la capitolul educație!
"Un deputat PNL a girat adoptarea tacită a minciunii autonomiei Ținutului Secuiesc!"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale