Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.04.2020 11:40

PSD Dâmbovița acuză: Deși nu le alocă bani pentru așa ceva...


A A

"Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării COVID-19 pe primarii dâmbovițeni"


Guvernul PNL al României consideră că 39 de județe din țară, printre care și județul Dâmbovița, nu trebuie să primească bani pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Iresponsabilitatea Guvernului Orban riscă să blocheze lupta primăriilor dâmbovițene și a Consiliului Județean Dâmbovița împotriva răspândirii COVID-19. Dând dovadă de nepăsare în ceea ce privește sănătatea dâmbovițenilor, Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, taie din banii primăriilor care trebuie să asigure resursele necesare pentru a stopa noul coronavirus. Deși cheltuielile sunt imense pentru autoritățile dâmbovițene, Orban a înțeles că, pentru a ajuta primăriile să evite îmbolnăvirea oamenilor, trebuie să le taie din bani. Astfel, la ultima rectificare bugetară, Judetul Dâmbovița a primit suma de 2.646.000 lei. Acești bani, împărțiți la 89 de primării câte sunt în județul Dâmbovița, înseamnă aproape 30.000 de lei de primărie. Spre exemplu, doar Municipiul Târgoviște are cheltuieli de aproape 80 ori mai mari doar cu ingienizarea străzilor și a scărilor de bloc decât suma care i se alocă.

Ce vor mai putea face primarii dâmbovițeni în perioada următoare, având în vedere că nu s-a atins vârful infectărilor cu COVID-19?

Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării acestei boli pe primarii dâmbovițeni, dar în același timp nu le dă bani ca să poată face acest lucru. 

Cel mai afectat este însă Consiliul Județean Dâmbovița. Deși insituția are cele mai mari cheltuieli, bugetul alocat de Orban este 0 LEI (ZERO). Guvernul Orban nu mai poate fi acuzat doar de incompetență! Acum se poate spune că folosește banii țării ca armă politică, încercând să arate că problemele cauzate de COVID-19 în localități sunt vina primarilor și nu a miniștrilor liberali care nu alocă banii necesari.

Încă o dată, liberalii arată că mai importante sunt interesele lor politice și că vor face tot ceea ce este necesar să găsească un alt vinovat pentru criza socială prin care trecem.

Josnicia guvernului Orban îi afectează însă pe dâmbovițeni, pentru că ei sunt principalii beneficiari ai măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus.

 

PSD Dâmbovița

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu la Consiliul Județean
PSD Dâmbovița și-a definitivat listele de candidați pentru alegerile locale
"4 iunie 2020 - Centenarul semnării tratatului de la Trianon"
10 întrebări pentru Guvernul PNL
"Guvernul Orban se împrumută mult și la dobânzi foarte mari"
ALDE Dâmbovița a răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
"În echipă suntem mai puternici!"
HoReCa trebuie salvată!
Programul "Repornim România"
Starea de alertă, incompatibilă cu relansarea economică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Meteahnă strămoșească

George Coandă

 


 

Îmi pare rău s-o spun: românii suferă de o meteahnă de care încă nu sunt în stare să se lepede – indisciplina. Pentru ei, democrația înseamnă a-ți face de cap, de a lua în derâdere legile pe care le consideră facultative și, atâta vreme cât șefii – este un... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale