Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2015 00:09

Editorial


A A

Guvernul lui sau al cui?

Guvernul lui sau al cui?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Nu v-ați plictisit, de să vreți să vă luați lumea-n cap, de-atâta controversă pe tema „guvernul meu”, „al tău”, „al lui”? Și până la urmă… al cui? Că în titulatura lui scrie că e al României, asta știu, dar nu pare să-i intereseze și pe cei care și-l adjudecă politic. Ai zice că joacă iadeșul cu Guvernul, așa trag de el neîncetat, sperând fiecare jucător politic să se aleagă cu osul cel mare. Deși-i os din osul țării, cum se spune în popor. Apropo, nu e și guvernul lui? Al poporului român, țin să subliniez.

Nu fac pe patrioata cu dvs., pe populista nici atât, dar când văd cum pledează „oamenii președintelui Iohannis” prin cele dezbateri televizate pentru „guvernul lui”, că nici al lor nu pare că o să fie, îmi vine să schimb nu doar canalul, ci și țara. Ba și continentul. Până la urmă, și planeta! Tot aflăm în fiecare zi că s-au descoperit planete noi despre care cercetătorii ne asigură că au condiții de viață, doar că sunt la mii de ani lumină de planeta noastră.

Complicat, deci! Și-apoi îți spui că, fie pâinea cât de rea, tot mai bună e în țara ta. Dar mai e a ta? Dacă-i auzi însă pe cei care vorbesc în numele ei, luptând însă pentru „guvernul lui”, n-ai cum să nu te întrebi: cine îi plătește pe politicienii ăștia? Oficial, noi! Adică din banii publici! Neoficial, mă tem că au și alte stipendii față de care salariile pot părea niște bacșișuri, ce-i drept mai măricele și lunare, dar bacșișuri... impozitate. Vedem deja că și le-au mărit până și pe acestea. De ieri au fost dublate și chiar triplate pentru vreo 48 dintre cei mai înalți demnitari ai țării. Așadar, ordonanța de urgență dată de Oprea în lipsa lui Ponta a fost ieri validată și în prezența lui.

Vasăzică și fără „guvernul lui” în funcție, președintele Klaus Iohannis ne demonstrează că tot își atinge scopurile. Și-atunci de ce mai vrea alt guvern? Nu-i destul că Guvernul Ponta a mărit substanțial bugetul administrației prezidențiale? Nu-i destul că RAAPPS-ul îi dă actualului președinte câte milioane de euro vrea mușchiul lui ca să-și „renoveze” reședința, de-ai zice că face alta nouă? Nu-i destul că, de ieri, președintele României, împreună cu ai săi consilieri prezidențiali încasează salarii de trei ori mai mari? Pare că nu-i destul.

Mai trebuie căsăpit și Codul Fiscal care prevedea pentru poporul amărăștean niște reduceri de taxe și impozite cu care președintele Iohannis nu e de acord, invocând în acest sens nevoia de austeritate bugetară taman când el și consilierii săi prezidențiali își umflă buzunarele cu salarii de trei ori mai mari. Și românii? N-au decât să rămână cu buzele umflate de-așa „lucru bine făcut”. Următoarele mișcări, așa cum le anticipează „lupta de idei” dusă prin dezbaterile televizate, vor să ne pregătească deja că până și-o pune dl. Iohannis „guvernul lui” (sau al cui o fi!), o să-și facă mendrele cu Guvernul Ponta, presându-l în fel și chip.

O demonstrează deja faptul că Ponta a oficializat ordonanța Oprea – Iohannis de triplare a salariilor demnitarilor, deși ne-a asigurat că n-o va face, când s-a întors în cârje din Turcia. Mi-e clar că și Codul Fiscal va suferi modificările pe care le cere președintele Iohannis (nu știm în numele cui!), deși actualii guvernanți nu pregetă să ne asigure că-l vor trece prin asumarea răspunderii. După ziua de ieri, nu cred că o vor mai face. Și știți de ce?

Pentru că-mi pare că nici Guvernul Ponta nu mai e guvernul lui, așa cum nici guvernul care îi va urma repede de tot nu va fi guvernul lui Iohannis. Al cui o fi totuși? Al Cuiva care s-a supărat că România nu mai ia împrumuturi de la FMI, că românii nu mai vor austeritate fiscală criminală și că nu îi mai vor la guvernare pe mafioții clanului Băsescu, care-l forțează pe președintele Iohannis să facă din toamnă „guvernul lui”.

 

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale