Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.05.2023 00:19

Numrul profesorilor protestatari, n creștere


A A

Greva general continu n nvțmntul dmbovițean

Greva general continu n nvțmntul dmbovițean

*,,Numrul celor care s-au alturat grevei a crescut faț de vineri. Dac vineri aveam undeva la 77% din totalul membrilor, acum avem 83%’’ *,,La nivelul municipiului Târgoviște exist doar 3 grdinițe care nu sunt în grev, restul sunt în grev, ceea ce este o premier pentru noi în sensul c pân acum grdinițele, de cele mai multe ori, erau de acord cu greva dar primeau copiii la grdiniț’’

 

De luni, 22 mai 2023, peste 83% dintre membrii Sindicatului Liber din Învțmânt (SLI) Dâmbovița sunt în grev general, mai mulți faț de ziua de vineri când 77% au aderat la aceast form de protest! S-a ajuns aici dup ce liderii de sindicat au respins oferta guvernului care a propus acordarea de  bonusuri de câte 1000 de lei, de dou ori pe an, pentru debutanți, ofert catalogat de-a dreptul umilitoare.

Noutatea semnalat de liderul de sindicat din învțmântul dâmbovițean, prof. Marius Popescu este c de data aceasta la greva general au aderat și grdinițele din municipiul Târgoviște. Cu excepția a trei grdinițe care nu sunt în grev, toate celelalte s-au solidarizat cu colegii greviști. Pe perioada grevei generale, contractele de munc se suspend automat, ceea ce înseamn c oamenii și-au asumat acest risc, de a nu fi pltiți.

„Oameni care nu au aderat la aceast form de protest sunt, dar sunt puțini. În acest moment numrul celor care s-au alturat grevei a crescut faț de vineri. Dac vineri aveam undeva la 77% din totalul membrilor acum avem 83%. Eu vin din zona Vișina-Petrești, am fost la dou unitți de învțmânt, nu sunt copii, sunt doar profesori. Sunt puține situațiile unde exist anumite cadre didactice care au ales s vin la școal, acestea au un program separat, iar cum își țin orele este treaba direcțiunii și a lor. Vreau s v spun c la nivelul municipiului Târgoviște exist doar 3 grdinițe care nu sunt în grev, restul sunt în grev, ceea ce este o premier pentru noi în sensul c pân acum grdinițele, de cele mai multe ori, erau de acord cu greva dar primeau copiii la grdiniț. Profesorii nu sunt pltiți pe perioada grevei, oamenii au știut de la bun început c vor avea contractul de munc suspendat și c evident nu sunt pltiți pentru aceast perioad. Soluțiile oferite au fost ridicole, adic s vii cu niște vouchere de 1000 de lei pentru tinerii profesori. Care tineri profesori, cei care nu mai vin în sistem? Iar dac vin primesc 2400 lei net! De aici vedem ,,importanța’’ pe care o acord educației... Știu ce exist în momentul de faț, ca și stare de spirit. V dau un exemplu, la liceu la Vișina, unde este un liceu mare cu peste 60 de membri de sindicat unde oamenii mi-au spus c sunt hotrâți s stea în grev... și asta spune multe. E posibil s se repete scenariul din 2005 când au fost 3 sptmâni de grev, la fel cum este posibil s se repete scenariul din 1999... cu 5 sptmâni de grev. Eu sunt împotriva înghețrii anului școlar pentru c am copilul în clasa a XII dar interesul meu este și pentru al doilea copil care este în clasa a IX-a... Aceast grev nu trebuie s ne divizeze, pe profesori și prinți, dimpotriv ar trebuie s ne pun în aceeași formul pentru c avem același interes, dar nu se poate cu asemenea btaie de jos la adresa educației care nu este de ieri, de azi... Guvernul a spus c începând cu 1 iunie cei din nedidactic vor fi pltiți conform Legii 153, dar același lucru l-au spus și în decembrie... și au trecut 5 luni”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Muzeul Scriitorilor Dmbovițeni a fost redeschis
Rsucire iohannist cu... sticl spart
Und verde pentru construcția rețelei de gaze naturale
Uniunea Sanitas Dmbovița, alturi de colegii de la nivel național
Activitate dedicat Zilei Internaționale a Copilului
Parada Copiilor, bucuria a peste 4000 de copii, prinți și bunici la Trgoviște
Ședinț festiv a CJD desfșurat la Palatul Brncovenesc
O grev care anun marea furtun romneasc
Gala de Excelenț a Județului Dmbovița
Ziua Internațional a Copiilor este srbtorit astzi la TrgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale