Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.09.2016 00:21

De ieri, în toate instanțele din județ


A A

Grefierii dâmbovițeni au declanșat protestele

Grefierii dâmbovițeni au declanșat protestele
Activitatea instanțelor va fi blocată timp de o oră în această săptămână

❚ Timp de o săptămână, între 26 și 30 septembrie, pentru o oră, activitatea grefierilor va fi suspendată la Tribunalul Dâmbovița și Judecătoriile Târgoviște, Pucioasa, Răcari și Găești ❚ Potrivit liderului Sindicatului Liber „Projustiția” Dâmbovița, Ofelia Maria Goi, lista de revendicări cuprinde: mărirea schemelor de personal, aprobarea unui nou statut al personalului auxiliar, plata orelor suplimentare, dar mai ales măsuri pentru a nu se mai ajunge la efectuarea lor, apoi eliminarea inechităților de ordin salarial, salarizare corespunzătoare pentru personalul conex, pentru arhivari, registratori și normarea muncii ❚ În lipsa unei soluții oferite de Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii până pe 30 septembrie, sindicaliștii iau în calcul organizarea unui mare miting de protest la București

VIRGIL VOINESCU

 


 

Grefierii dâmbovițeni suspendă activitatea în toate instanțele din județ, timp de o oră în intervalul 10- 11, în perioada 26-30 septembrie a.c. Potrivit liderului Sindicatului Liber „Projustiția” Dâmbovița, Ofelia Maria Goi, decizia de a se protesta s-a luat în adunările generale ale grefierilor și a fost comunicată tuturor instanțelor din județ, respectiv Tribunalului Dâmbovița și Judecătoriilor Târgoviște, Pucioasa, Răcari și Găești, cu precizarea că protestul acestei categorii salariale este unul de drepturi promise a fi soluționate de ceva vreme atât de Ministerul Justiției, cât și de Consiliul Superior al Magistraturii, „dar nerezolvate încă”.

„Pentru că personalul are atribuții specifice care nu permit o normare a muncii, are interzis orice alt tip de activitate cu excepția celei de predare, iar activitatea nu permite respectarea pauzelor, a timpului de lucru, metodelor de protecție care sunt prevăzute de lege pentru persoane pe echipamente cu ecran de vizualizare (HG 1028/2006) îngreunează mult activitatea, astfel, adunările generale ale grefierilor au decis să protesteze. Pe lista de revendicări sunt înscrise: mărirea schemelor de personal la nivelul tuturor instanțelor, întrucât de la intrarea în vigoare a noilor coduri s-a constatat necesitatea dublării schemelor de personal, lucru și promis, de altfel, de Ministerul Justiției și de către CSM, dar nerealizat”, ne-a declarat liderul de sindicat, Ofelia Goi.

Nemulțumirile ar putea culmina cu un miting în Capitală

Lista mai prevede aprobarea unui nou statut al personalului auxiliar, având în vedere că proiectul a fost respins vara aceasta după două întoarceri la Senat, plata orelor suplimentare, dar mai ales măsuri pentru a nu se mai ajunge la efectuarea lor, apoi eliminarea inechităților de ordin salarial (și aici nemulțumirile pornesc de la deja „celebra” Ordonanță nr. 23), salarizare corespunzătoare pentru personalul conex, pentru arhivari, registratori și normarea muncii.

Liderul de sindicat Ofelia Goi a mai subliniat că lipsa unei soluții negociate cu reprezentanții celor două instituții (Ministerul Justiției și CSM), până pe 30 septembrie acest an, va conduce la noi acțiuni sindicale de protest. „Sunt deja strânse semnături pentru organizarea unui mare miting la București, la Ministerul Justiției. Data acestuia va fi comunicată ulterior, pentru că sunt necesare de luat o serie de aprobări. Oricum, numeric la această acțiune, se speră să participe circa 500 de membri de sindicat”, a mai precizat liderul de sindicat dâmbovițean.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale