:::SPORT:::MECIURI.SI.REZULTATE:::

FOTBAL :: ANCHETELE JURNAL DE DAMBOVITA :: Clasament final :: 1. Cristian Cherchez (Chindia Târgoviste) 18 :: 2. Andrei Ivan (CSU Craiova) 11,5 :: 3. Mihai Balasa (FC Crotone) 9,5 :: 4. Florin Tanase (Viitorul Constanta) 8,5 :: 5. Cosmin Matei (Dinamo Bucuresti) 6 :: 6. Daniel Popa (Chindia Târgoviste) 4,5 :: 7. Daniel Florea (Astra Giurgiu) 1,5 :: 8. Andrei Iliescu (Flacara Moreni) 0 :: 8. Nicolae Motoi (FC Aninoasa) 0 :: 8. Claudiu Voiculet (ASA Tg. Mures/ CFR Cluj) 0 :: Clasament cititori :: 1. Cristian Cherchez 92 5p :: 2. Andrei Ivan 69 4p :: 3. Cosmin Matei 61 3p :: 4. Daniel Popa 49 2p :: 5. Florin Tanase 45 1p :: Clasament oficiali :: 1. Cristian Cherchez 61 5p :: 2. Mihai Balasa 50 4p :: 3. Andrei Ivan 31 3p :: 4. Cosmin Matei 24 1,5p :: 4. Daniel Popa 24 1,5p :: Clasament specialisti :: 1. Cristian Cherchez 44 5p :: 2. Mihai Balasa 28 4p :: 3. Florin Tanase 14 3p :: 4. Cosmin Matei 13 2p :: 5. Daniel Popa 12 1p :: Clasament ziaristi Jurnal de Dâmbovita :: 1. Andrei Ivan 16 4,5p :: 1. Florin Tanase 16 4,5p :: 3. Cristian Cherchez 2 3p :: 4. Mihai Balasa 1 1,5p :: 5. Daniel Florea 1 1,5p ::

Teme principale

Prima pagin (PDF)

Newsletter

Aboneaz-te pentru a primi buletinul de tiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.05.2011 00:02

Pamflet


A A

Gradinita lu’ Nasu’

Gradinita lu’ Nasu’

Urmresc ședințele de la „județean” pe care TV Artpress le transmite gratuit (iar televiziunea portocalie a lui Nașu’ le d pe parale publice multe!) și m crucesc de ce vd și aud. Nu fac acum inventaru’ greșelilor gramaticale grave și nici pe cel al exprimrilor stâlcite pe care Nașu’ le folosește pentru a-și comunica gândurile negre, sentimentele pestrițe, proiectele dubioase și mai ales, culmea aroganței, lecțiile de moral public la care el este repetentu’ repetenților cu acuzații de note falsificate și, cum bine știți, cu NUP în loc de ZDUP.

Sigur c este cel puțin obositor, ca s nu spun c este și enervant peste msur, s asiști la o ședinț public în care gritoru’ principal, cu pretenții de comunicator, își etaleaz ostentativ diversele titluri academice, care mai degrab îi zngne ca tinichelele atârnate de coada funcției, dar se exprim sub nivelu’ unui elev mediocru de general. Asta o știe deja o lume întreag. Dar nu despre precaritatea limbajului public doresc s scriu astzi, ci despre atmosfera ca de grdiniț la o grup pregtitoare din ședințele de la „județean” prezidate sfidtor de Nașu’ portocaliu.

Personaju’ sta de basm și pentru mulți de coșmar e atât de ptruns de funcția public pe care a aterizat prin circ electoral, încât e mai ceva ca o tovarșe educatoare de pe timpuri ajuns șef de propagand sau secretar de partid. În parantez fie spus, chiar mi-aduc aminte de-o educatoare slugarnic din odiosul regim de trist amintire, care se simțește excelent acum cu tot neamu’ ei în noul regim de dictatur din epoca așa-zisei democrații portocalii pe care Nașu’ o mimeaz sinistru la ședințele sale.

Dar dac vreți s vedeți cât tupeu e pe... mosoru’ puterii actuale faceți bine și uitați-v în organigrama înstpânit de Nașu’ mare de la județean. O s gsiți acolo o grmad de consilieri și consiliere, majoritatea aduși ca scule politice la cancelaria personal a lu’ Nașu’. Prin așa-zisa reorganizare, de fapt, politizare grețoas, în diverse direcții prin care mita e la ordinea zilei, gsești fel de fel de personulitți care își dau ifose de aghiotanți.

În aceast atmosfer politic devenit irespirabil, pentru orice om cu bun simț, mi-a fost dat s constat, zilele trecute, c se simt chiar confortabil destui consilieri ai opoziției (c de la cei ai puterii ce pretenții s mai am!). I-am privit profund dezamgit și îngrijorat în timp ce Nașu’ județului îi insulta zdravn, îi reducea la tcere, în fine, îi cacarisea bine dându-le peste ochi cu „interesu’ public” pentru a le închide muzicuțele cu care doi-trei dintre ei încercau leșinat s-și fac auzite cele puține intervenții.

Doamne, ce spectacol dezndjduitor pe banii noștri! Așa c dac aveai rbdare și nervi tari s privești ultima ședinț, ai fi zis c ești la o serbare de grdiniț în care educatoarea arogant cu fumuri de vedet național s-a hotrât s joace un rol care l-ar fi fermecat pe marele Caragiale retrit în politichia de astzi.

Așa au ajuns adunrile astea de la „județean” un fel de serbri cu mult penibil în care Nașu’, șef al luia prins cu mita, declam stâlcit, ca o plac stricat chestia cu „interesu’ public” în timp ce el, de când e-n funcție, și-a dublat greutatea afacerilor personale și de partid din bugetele publice de prin județu’ sta parc blestemat.

P.S. Ca s înțelegeți mai bine fenomenu’, v mai spun doar c Nașu’ e pe mân cu mulți indivizi din opoziția asta de carton care m revolt prin lipsa de reacție, cel puțin la fel de tare cum m revolt individu’ sta cu fruntea-ngust și ceafa groas!

Alina Mavrodin Vasiliu | [email protected]Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Dezertri misterioase
Ce de bile n Parlament…
Haida-ha! D mai tare muzica!
Comedie n interes naional
Hai s ne bsim!
Traian - hrțuitu'
Mrii-mi-o cu 25%!
ine, Leano, curu' zvelt
Divor prezidenial
Raa mecanic i ardei umplut

Editorial

Condamnri "n oglind"

GEORGE COAND


Etete, ca la circ, justiia român practic prestidigitaia. Face vrji. Spre linitea sufletelor noastre, revoltate c nu mai scpm de nenorocitul acesta de capitalism mafiot, i spre a ne arta cât este ea de echidistant i nepolitizat, a început s practice o mecherie de pclit fraierii: condamnrile „în oglind”. Da, etete! Cic vine chestia aa. Pi, dac eu, justiia român, i-am... [citete tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter
anunt angajare

Pota redaciei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in seciunea dedicat postei redactiei.

Director sportiv in China

Director sportiv in China
Bun ziua doamnelor și domnilor in primul rnd vreau s m prezint, sunt nscut n Trgoviște numele meu este Claudiu Stefan Stoica am 42 de ani. Sunt plecat din Romnia de 17 ani și cu mult sacrificiu am putut s-mi fac un nume important n fotbalul spaniol .Cum am scris lnainte locuiesc n Spania și sunt antrenor UEFA PRO nivelul 3 care este cel mai nalt grad de antrenor la ora actuala . Actualmente sunt directorul sportiv n China la o cunoscuta echip de fotbal. V mulțumesc pentru... [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

anunt teren


anunt umanitar

aparate foto digitalePOLITICIENI PE FACEBOOK
Adrian TUTUIANU
Cristian STAN
Ionut SĂVOIU
Ludovic ORBAN
Iulian VLADU


BLOGROLL POLITIC
Leonardo BADEA
PSD Dambovita
PLR Dambovita
PNL Targoviste
Ciprian PREDUT