Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.02.2016 00:19

Editorial


A A

Goana gâfâită după personalități

Goana gâfâită după personalități

GEORGE COANDĂ


Se apropie alegerile. Și ce dacă! Dacă pentru alegătorul de toată mâna, asta e, și ce dacă se apropie, el și-a pierdut încrederea în toate partidele politice. Asta pentru că toate, dar absolut toate promit marea cu sarea și luna de pe cer și bla, bla, bla, tralala, dovedindu-se în final o înșelătorie, România este deja pe năsălie, furată, înjunghiată, violată, călcată în picioare de propria „clasă politică”.

Deci dacă demosul (poporul) nu ar mai vrea să-și mai exercite faimosul kratos (putere) – cu condiția esențială să nu se mai lase manipulat -, atunci chiar că va fi să aibă loc mult trâmbițata reformă a mai înainte pomenitei „clasă politică”. Din păcate, românii sunt un popor – și sunt nevoit s-o recunosc cu durere în suflet – cu memorie social-politică al dracu’ de scurtă și, cu o plăcere masochistă, se lasă lesne manipulat cu... zăhărelul promisiunilor deșarte. Și dacă i se flutură pe la nas și pe dinaintea ochilor și niscaiva personalități culturale, de preferință actori, cântăreți și sportivi vestiți, unii avându-și numeroși fani, este OK, alegerile sunt ca și câștigate. Iar în aceste zile staff-urile marilor partide mai ales se dau de ceasul morții, fac moșmoande, umblă cu promisiuni mirobolante pe la ușile unor celebrități, încercând să le momească, sperând că, dacă primesc, victoria în alegeri va fi un triumf. Măi, copii ai durerii, chiar așa!

Ați ajuns să cerșiți pe la ușile și porțile celebrităților patriei? Dacă niște personalități de bună voie și nesilite de nimeni simt nevoia, hai să-i zicem, patriotică, de a intra într-un partid politic, e treaba lor, riscul lor asumat. Deocamdată, iată, majoritatea artiștilor cunoscuți și alți câțiva nu s-au lăsat convinși de „cântecul de sirenă”, fie din stânga, fie din dreapta eșichierului politic. Pentru că marii artiști au coloană vertebrală dreaptă și știu că arta trebuie să fie apolitică sau, eufemistic vorbind, să facă politica educației națiunii, a culturii. Nu au vocația mercenariatului. Vocația lor morală este demnitatea.

Și chiar dacă unele mari personalități s-ar lăsa prinse în lesa vreunui partid, vă garantez eu nu vor salva electoral barca nici a unui partid fie el mare sau mic. Este o falsă iluzie. Or, goana gâfâită după personalități este o certă dovadă de neputință politică. Alo, urechea la mine: artiștii sunt ai tuturor și așa trebuie să rămână!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale