Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.08.2020 00:09

Dublu campion național


A A

George Preda rămâne un nume de referință al atletismului dâmbovițean

George Preda rămâne un nume de referință al atletismului dâmbovițean

❚ „Un atlet trebuie să aibă în primul rând talent… Apoi disponibilitate pentru sport, în general. În primă fază, copiii au venit să facă mișcare, să aibă condiție fizică, să consume energie. Abia de la 17-18 ani putem vorbi de performanță în adevăratul sens al cuvântului” ❚ „Acum zece ani am venit la atletism și vă spun sincer că am făcut-o din curiozitate. Am început la mine, la Slănic Prahova, cu profesorul Gheorghe Mușat. Erau niște selecții, se duceau toți copiii și am zis să mă duc și eu, să văd despre ce e vorba” ❚ „După opt luni, am ieșit campion național la juniori III, în proba de 3.000 de metri. Apoi, în 2007, am venit la CS Târgoviște. Nu înțelegeam eu prea multe, eram totuși mic, dar aveam dorință de afirmare și nu țineam cont de nimic altceva. Am schimbat antrenorul, am început să lucrez cu Nicolae Guțoiu” ❚ „În 2009 am fost la opt secunde de baremul olimpic. Mi-am făcut speranțe, inițial, pentru 2012, apoi 2016, crezând că voi progresa și voi ajunge la timpul dorit. Nu s-a întâmplat asta, am stagnat, au fost și niște accidentări” ❚ „O altă pasiune este fotbalul, Rapidul. Am încercat și eu când eram mic, dar nu aveam condiții la Slănic. Sunt rapidist și aș merge după ei și în Liga a V-a. Am plâns pentru Rapid. Sunt unii care se schimbă, suporteri de rezultat. Eu nu mi-aș schimba niciodată echipa de suflet”

 

C.M.

 


 

Dublu campion național la 1.500 de metri (2009, 2010), George Preda a concurat, dar și a antrenat la Clubul Sportiv Târgoviște. Între timp, a abandonat cariera sportivă, însă a lăsat în urma lui rezultate importante pentru atletismul dâmbovițean. „Îmi face plăcere să vorbesc despre George Preda. A avut norocul de a lucra cu antrenori foarte pricepuți, atât la nivelul clubului, cât și la loturile naționale”, declara fostul director Ciprian Prisăcaru, pentru site-ul clubului, unde apare un interviu interesant cu unul dintre cei mai importanți atleți dâmbovițeni ai ultimului deceniu și jumătate.

În 2014 a făcut pasul spre antrenorat

Rep.: George, ai încercat și ca antrenor la CS Târgoviște, cum a fost?

- Am făcut acest pas în decembrie 2014. Am antrenat copii, începători. E bine, ce să zic. Le-am spus copiilor să iubească atletismul, să aibă putere de sacrificiu, să renunțe la unele lucruri și să facă sport, că e foarte important.

Rep.: Ce calități ar trebui să aibă un viitor atlet?

- În primul rând talent… Apoi disponibilitate pentru sport, în general. Eu am avut copii mici, de clasa a doua sau a treia. În primă fază, ei au venit să facă mișcare, să aibă condiție fizică, să consume energie. Abia de la 17-18 ani putem vorbi de performanță în adevăratul sens al cuvântului.

Rep.: Când ai început atletismul? Și unde?

- Acum zece ani am venit la atletism și vă spun sincer că am făcut-o din curiozitate. Am început la mine, la Slănic Prahova, cu profesorul Gheorghe Mușat. Erau niște selecții, se duceau toți copiii și am zis să mă duc și eu, să văd despre ce e vorba.

Cel mai important rezultat, titlul din 2009

Rep.: Primele rezultate notabile?

- După opt luni, am ieșit campion național la juniori III, în proba de 3.000 de metri. Apoi, în 2007, am venit la CS Târgoviște. La acea vreme era director Laurențiu Popescu. Nu înțelegeam eu prea multe, eram totuși mic, dar aveam dorință de afirmare și nu țineam cont de nimic altceva. Am schimbat antrenorul, am început să lucrez cu Nicolae Guțoiu

Rep…Și au venit titlurile la 1.500 de metri, probă care a devenit preferata ta.

- Într-adevăr, în 2009, pe stadionul Dinamo, și în 2010, în sala din complexul Lia Manoliu, am ieșit campion al României la 1.500 metri. Cel mai important rezultat de pe plan național cred că e titlul din 2009. A fost primul meu titlu. În 2010 am fost la Mondialele din Canada. La 8 secunde de baremul olimpic

Rep.: Un obiectiv pe care nu l-ai atins e participarea la Jocurile Olimpice.

- Așa este. În 2009 am fost la opt secunde de barem. Mi-am făcut speranțe, inițial, pentru 2012, apoi 2016, crezând că voi progresa și voi ajunge la timpul dorit. Nu s-a întâmplat asta, am stagnat, au fost și niște accidentări. E un capitol mai trist pentru mine.

Rep.: Altă pasiune în afară de atletism?

- Fotbalul… Rapidul. Am încercat și eu când eram mic, dar nu aveam condiții la Slănic. Sunt rapidist și aș merge după ei și în Liga a V-a. Am plâns pentru Rapid. Sunt unii care se schimbă, suporteri de rezultat. Eu nu mi-aș schimba niciodată echipa de suflet.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale