Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.02.2020 00:19

Editorial


A A

Geniul și sălbaticii

Geniul și sălbaticii

GEORGE COANDĂ


Superba democrație liberală capitalistă, de care, zice-se, ne bucurăm, dând din coadă de fericire, de vreo treizeci de ani încoace, a deversat din greu pe mirabilul meleag mioritic dejecțiile libertinajului toxic, analfabeții funcționali dansând asemenea unor fauni demenți pe imaginea valorilor naționale, care ne definesc și ne recomandă identitar planetei, dorindu-le, în nebunia lor fără leac, ucise. Acești mancurți, pentru care a fi valoare culturală românească ar strica, chipurile, fasonul nostru în vortexul globalizării (New World Order), killeri de serviciu amenințând cu satârul însângerat al urii, urlă, apucați de o sminteală halucinantă, maculând – de ce nu, și din invidie visceral maladivă, dar și, nu mă îndoiesc, să dea bine în fața stăpânilor de pe aiurea cărora le ling cu sârg cizmele – geniile/ cariatide ale acestui neam răstignit pe o Golgotă a istoriei. Așa cum s-a întâmplat deunăzi când un oarecare „om de știință” – el se pretinde ceva de genul ăsta – fost efemer ministru al Educației (naționale), personaj histrionic, și care răspunde la un nume funebru/ Funeriu, l-a atacat – minte rătăcită în hohote – pe Tudor Gheorghe pentru extraordinarul spectacol de la Sala Palatului, „Degeaba 30”. Și hop, i-a sărit (din minți), tot un oarecare, cu pretenții de... persoană publică, umbră sulfuroasă a tatălui său revoluționar și mare actor (făcându-l de râsul lumii), insul Caramitru junior, atât interpretul arivist și absurd al „pixelului albastru” – vă mai amintiți de chestia aia cu pumnul expediat de Traian Băsescu în obrazul unui copil – cât și fiul ratat al actorului, mai-mai să-l asasineze pe genialul oltean sincer iubitor de neam românesc, băgându-i vina că nu adora el cele trei decenii postrevoluționare de dezastru... multilateral dezvoltat al României. Da, „decenii de realizări mărețe” (capitalist mafiote) întru tragedie românească, pe valul infect al tranziției chinuind niște sălbatici scăpați din pubela unei năimite „societăți civile” ai cărei corifei stau, de la o vreme, cu tărtăcuțele pitite în nisipul nimicniciei de sine (numele lor nu sunt secrete, le știe toată țara, lipsiți cum sunt chiar de minima moralia, instigatori, cu premeditare, la zâzanie și ură între români). Iar asasinii (sălbaticii, deci) funeriu–caramitriști ai valorilor culturale românești – a venit timpul să fie vârâți în „cămașa de forță” – este sănătos, pentru națiune, să fie priponiți doar într-un singur loc: în peșteră. (N.B. Pornind de la acest caz, propun, luând admirabilul exemplu al poporului japonez, ca Parlamentul, Guvernul sau Academia Română să instituie oficial, când este vorba de creatori de geniu, care prin harul lor arată lumii cine suntem, titlul de VALOARE PATRIMONIALă NAțIONALă INTANGIBILă. Iar cine cutează să maculeze o astfel de valoare să suporte rigorile legii).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale