Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.10.2017 00:19

Editorial


A A

Generalul Vlad și adevărul istoric

Generalul Vlad  și adevărul istoric

GEORGE COANDĂ


Generalul Iulian Vlad, ultimul șef al Departamentului Securității Statului, a plecat trist din această lume românească fără noimă. Și, nu mă îndoiesc că, în spiritul nefast al oportunismului mioritic, se vor sumeți unii să-l blameze fără pic de bun simț, punându-i în seamă și ce nici măcar nu a cutezat să gândească, doar că, chipurile, ar da bine în fața nu știu cui pentru ca să le meargă lor bine. Din păcate, meteahna asta nici bunul Dumnezeu n-o va alunga din conștiința/comportamentul românilor. Aș vrea să fiu corect înțeles, nu mă fac avocatul regretatului general Iulian Vlad. Nu l-am cunoscut personal, dar, ca orice ziarist care-și respectă meseria, dublat și de o altă meserie, știind să și-o respecte și pe aceasta conform principiului „sine ira et studio”, aceea de istoric, am aflat destul de multe lucruri despre un om, fie el și securist, care n-a avut de-a lungul carierei sale decât o singură rațiune de a fi, iubirea de patrie. Ar fi incorect să nu spun că a avut și destule păcate. Însă, în cazul generalului Iulian Vlad există și o certă exonerare. Fiind în perfectă cunoștință de cauză asupra pactului malefic Bush-Gorbaciov de la Malta și a efectelor sale letale, liderul de la Kremlin urmând să-l execute în spațiul său de interes politic, generalul a împiedicat ferm dispariția de pe harta lumii a României. Astfel el și-a salvat patria de la a nu mai fi. A ordonat Securității în 22 decembrie 1989 să nu iasă în stradă și să nu se lase provocată, și să nu intre în coliziune cu armata, opunându-se invadării României de către trupele sovietice la… cererea Frontului Salvării Naționale (Silviu Brucan – Ion Iliescu – generalul sovietizat Militaru). A fost un risc asumat pentru care, la porunca Moscovei, a fost condamnat la temniță grea. Din răzbunare. Și pentru că nu și-a lăsat patria de izbeliște. Dar și pentru că știa că jocul geopolitic este mai subtil și că va dispărea și Uniunea Sovietică. Și că va urma dramatica… democratizare a României. E bine că a apucat să se mărturisească. Și astfel să aflăm ADEVĂRUL ISTORIC despre momentul însângerat de acum 28 de ani din decembrie. A venit timpul să alegem grâul de neghină. Cât despre generalul Iulian Vlad, să lăsăm pe bunul Dumnezeu și Istoria să-l judece.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale