Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.07.2020 00:16

Și în Dâmbovița, Ministerul Mediului vrea să monteze...


A A

Garduri electrice contra urșilor bruni

Garduri electrice contra urșilor bruni

❚ “Circa 1000 de astfel de sisteme vor ajunge anul acesta la populație“, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE.

 

V.A.


Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat ieri în dezbatere publică un nou program, în premieră în România: „Conservarea biodiversității prin coexistența dintre om și carnivore mari“. Programul finanțează pentru populație kit-uri complete de garduri electrice care pot fi instalate de populație în jurul propriilor gospodării, stânelor, culturilor agricole, livezilor etc. Acestea au rolul de a împiedica incidente sau pagube produse de carnivorele mari (în special ursul brun și lup) prin îndepărtarea animalelor sălbatice de zonele locuite sau din cele în care oamenii au culturile agricole, animalele domestice, stupinele etc. Populația poate primi până la 2000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice în jurul zonelor obiectivelor pe care vor să le protejeze. Suma finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu acoperă în proporție de 100% costurile unui astfel de sistem care include generatoare de impulsuri, izolator inel, role fir gard electric etc. Urs la Gheboaia Direcția Silvica Dâmbovița face precizarea că în urmă observațiilor efectuate de către personalul silvic, s-a constatat că în raza fondului de vânătoare nr.28 Finta și-a făcut apariția un exemplar de urs. Ursul a fost observat în cadrul trupului de pădure Gheboaia, motiv pentru care personalul silvic de teren monitorizeaza zonă. Având în vedere faptul că arealul sau nu se află în zonă de câmpie, exemplarul a pătruns accidental în fondul de vânătoare sau se află în tranzit. Pentru prevenirea unor eventuale accidente s-a luat măsură informării primăriilor din Vladeni, Finta, Mănești, Dobra, I.L.Caragiale, Darmanesti, Cornesti și Bucșani. „În acest moment personalul silvic desfășoară acțiuni pentru localizarea acestuia și apoi direcționarea către arealul natural”, a precizat directorul ing. Petre Marin.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Prăznuirea Sf. Ierarh Nifon, puternică mărturisire de credință ortodoxă
S-a furat startul
71 persoane confirmate cu COVID-19
Hiroshima de la Beirut (II)
Zeci de incendii în Dâmbovița
Colectarea deșeurilor va fi obligatorie!
Atacatori împușcați după ce au tăiat doi polițiști
Piața Tricolorului, inaugurată și redată publicului
Drumuri modernizate la Moroeni
Hiroshima de la Beirut (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

S-a furat startul

Obicei străvechi la români, furatul startului electoral nu mai surprinde pe nimeni. Aproape că e privit ca o normalitate. Așa că nu e de mirare, nici pentru extratereștrii, că, de treizeci de ani încoace, în țara lui Lăcustă Vodă, anormalul a devenit normal.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale