Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.02.2015 00:19

Pamflet


A A

Gala... Pute

Gala... Pute

ALINA MAVRODIN VASILIU


Că deneau’ a băgat-o-n corzi rău de tot pe Nuțica, „o adevărată Kill Bill a politicii românești” așa cum o boteza când o adula Raluca lu’ Turcan, o altă platinată „democrată” cu care Nuțica se avea la toartă, e deja un scandal la ordinea zilei.

Doar că-n opinia multora dintre cei care au așteptat până s-au săturat meciul ăsta dintre denea și clienții lui politici, el începe să pară lipsit de… fair play. Și nu doar pentru că asta acuză cei aduși atât de târziu în ringul de box, ci și pentru opinia publică din care cu onoare fac parte, cred eu, și acei puțini jurnaliști români onești recunoscuți pentru talentul lor în investigații de presă.

Scuzați-mi lipsa de modestie dacă ne includem printre ei, după ce ne-am asumat riscuri mai mari decât ne-am putut închipui ca să demascăm fărădelegile pe care deneau’ s-a făcut că nu le vede ani de-a rândul. Noi zicem că s-ar fi cuvenit să le vadă și să le facă K.O încă din prima rundă a dezvăluirilor din presă. Mult timp neam întrebat de ce n-au făcut-o. Spre dezamăgirea uriașă a multora dintre noi, celor despre care scriam li s-au așternut covoare roșii sub bocancii cu care călcau peste beregățile drepturilor fundamentale ale românilor, în loc ca organele abilitate ale statului, cică de drept, să le tragă interlopilor preșurile de sub picioare. Și, după ce i-au lăsat în libertate ca să candideze înc-o dată și-nc-o dată… la mari funcții în stat și să devină vedete, aceleași organe ale lor s-au pus brusc pe... vendete.

Pardon, vreau să zic pe anchete, punându-le reflectoarele- n ochi celor pe care i-au protejat până ne-au exasperat. Acum ce să facem? Să aplaudăm frenetic că în sfârșit a început meciul mult așteptat dintre procurori și marii corupți? Aplaudăm, aplaudăm, doar că nu ne și entuziasmăm, fiindcă am obosit peste măsură așteptându- l. Și în plus, dinspre culise răzbat dezvăluirile cutremurătoare ale unor fapte de corupție care pot arunca în aer tot ringul politic din România.

De exemplu, vedem cum unele dintre motivele de arestare riscă să transforme marele meci de box anticorupție într-un fel de Gala... Pute, în care acuzații-i bagă-n corzi pe acuzatori, cu fiecare nouă cerere de arestare formulată de cei din urmă la adresa celor dintâi. Și așa le cară la pumni în cap încât nu-i de mirare că miroase de la o poștă a reglare de conturi toată operațiunea asta derulată-n forță. Ea vizează, abia acum, încătușarea în regim de urgență a celor care au fost lăsați să boxeze cu poporul român până l-au făcut KO și l-au pus la podea. Se cuvine să mai spun că, după meciul istovitor dus împotriva grupărilor de politicieni corupți și a clanurilor de propagandiști, plătite din mite și din hoții, jurnaliștii curajoși care au demascat regimul mafiot s-ar cuveni să primească și despăgubiri din partea statului român. Și nu doar felicitări ipocrite rostite din vârful buzelor!

De ce spun asta? Păi, pentru că în timp ce judecătorii și procurorii sunt plătiți și răsplătiți cu salarii uriașe ca să facă justiție independentă (și-am văzut cum au făcut-o unii dintre ei!) jurnaliștii onești tot mai puțini la număr fac presă de investigație fără salarii și prime de la statul român și fără nicio protecție din partea instituțiilor acestuia. Deși ni se spune că presa este a patra putere în stat. Că într-un stat mafiotizat a face presă a devenit un act de eroism, am mai auzit-o și din gura unor politicieni aflați în opoziție care au uitat ce-au spus imediat ce au ajuns la putere. Cunoaștem și prin Dâmbovița destule cazuri! În final, supăr pe cineva dacă scriu aici că îmi pare că a devenit cam propagandistic meciul ăsta anticorupție?

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale