Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.11.2014 00:19

Pamflet


A A

"Găinării" și "găinari"


ALINA MAVRODIN VASILIU


Ieri a fost o întreagă cotcodăceală despre tot felul de „găinării” electorale și „găinari” politici. Confrații noștri din presă n-au pus însă ghilimele așa cum am făcut eu, de-ai fi zis că subiectele sunt neînsemnate, iar subiecții - neimportanți. Mai degrabă cred că nu au mai avut timp de „fleacuri” gramaticale și de punctuație, când breaking news-urile cu „găinării” penale se succedau cu viteze amețitoare.

 

E clară treaba că atunci când televiziunile o țin langa despre „găinari”, nu vorbesc de fapt despre niște oameni simpli, ci despre ditamai ciocoii penali care au strivit sub tonele lor de tupeu agresiv comunități întregi. Și-au bătut joc de paralele publice, făcând în același timp pe propagandiștii „succesurilor”, așezându-se cloșcă împreună cu toate neamurile lor peste bugetele locale.

 

I-am văzut în ultimii ani pe mulți dintre ei cocoșindu-se, dându-și pinteni cu trufie și înfoindu-se nevoie mare pe lângă găinile cu ouă de aur, puse politic în cuibarele diverselor ministere. Și-apoi ce mai omlete au halit, ca nesătuii, în timp ce cucurigăreau prin bătăturile presei lor de propagandă, lăudându-se că știu ei și numai ei cum să scoată județul Dâmbovița din izolare, ba chiar și țara. Și le-au scos de le-au zburat fulgii!

 

De când nu mai înfulecă bugetele locale, nu mai ciugulesc fondurile guvernamentale și nu le mai jumulesc pe cele europene, „găinarii” au slăbit vizibil în funcții și-n influențe. Cică pe cale chirurgicală.

 

Le doresc multă sănătate, nu așa cum ne-au dorit-o ei nouă. Doar că nu e cazul să ignorăm ce nenorociri au adus peste poporul român, fiindcă există pericolul, după cum se vede, să fie repetate greșelile trecutului. Creaturile astea n-au scrupule, credeți-mă pe cuvânt de onoare, și sunt în stare de orice… „găinărie” în această perioadă.

 

Îi vedem deja pe cei care au mimat ani de-a rândul democrația, cum pun la cale revoluții „spontane”. Feriți-vă să cădeți în capcanele electorale pe care vi le întinde propaganda acestor interlopi politici, versați în tâlhării de voturi cu smac democratic.

 

I-am văzut ieri foarte afectați pe acești „găinari”, pardon, „democrați”, pe motiv că a plouat în curtea lor cu vreo sută de găini vii. Abia aștept să văd dacă susținătorul lor, Cristoiu, o să dea mâine o știre bombă, cum a mai dat și-n pruncia democrației post-revoluționare, cum că găinile azvârlite peste gardul ACL au fătat ieri pui vii cu drept de vot. Ca să mănânce și ciocu’ mare al propagandiștilor o aripă și-un picior de pe urma trebii ăsteia.

 

Totodată, Klanus al lui Klaunus a făcut ciocu’ mic ieri în legătură cu protestele „spontane”, în timpul cărora zburau ouă clocite, n-am înțeles prea bine spre ce destinație. Doar că „găinăriei” cu pricina i s-a zărit târtița în piața publică. A „dezbrăcat-o” însuși Aurică Pavelescu, cel care o plimba pe găina cu ouă de aur din PMP, vrând s-o pună în cuibarul din Cotroceni.

 

Ca să vedeți că n-am spus prostii nici ieri, când scriam despre răzbelu’ civil pe care-l clocesc ăștia prin incubatoarele macoviste, luați aminte la zicerea lui Pavelescu postată pe-o rețea de socializare. A făcut un ou de struț din care stă să iasă un cârd de pui penali „democrați” și „liberali”. Să-l citez: „Știu sigur că la proteste au participat membri PNL și PDL, care au fost și inițiatori la nivel local. Ei vor revoluție, au început-o de câteva ori, pe la televizoare, pe facebook, prin berării și simpozioane, iar ieri, la Cluj. O «primăvară arabă», o reîncălzire a celei portocalii. Cum spuneam, o revoluție, pentru că macoviștii vor sânge”.


Și a mai dat din casă multe Pavelescu al lor, demascând „ceata de bătăuși și ciomăgari”, ceată care vrea „revoluții pentru profitori”. Și ca un făcut, pentru că nu-i nimic întâmplător pe lumea asta, a apărut pe sticlă, cu firma DNA în cârcă, și „baronul găinar” din Dâmbovița, cu ale sale mite electorale de ordinul zecilor de tone de pui care au depopulat Avicola Crevedia.

 

Păi ziceți și dvs., astea-s simple găinării electorale și ăștia-s găinari politici? Îți vine să le dai peste plisc când își umflă pipotele dând lecții la televizor despre comportament democratic și libertatea votului.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale