Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.03.2015 00:15

Preocupări administrative pentru marele proiect european


A A

Găești și Titu: se dă zor cu lucrările la apă-canalizare

Găești și Titu: se dă zor cu lucrările la apă-canalizare
La Găești, autoritățile județului dau asigurări că lucrările vor fi finalizate mai devreme cu un an decât era prevăzut // Lucrările în cadrul proiectului european "Extinderea și reabilitarea infrastru

❚ Cu toate că ambele proiecte au pornit cu stângul și au înregistrat mari întârzieri, prin efortul combinat al Companiei de Apă și al Consiliului Județean lucrurile s-au redresat ❚ La Găești, situația este mult mai bună, lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare sunt realizate 40% și vor fi finalizate chiar anul acesta ❚ Însă la Titu, unde procedurile au luat-o de câteva ori de la zero, abia acum câteva zile au fost în sfârșit semnate contractele pentru începerea execuției lucrărilor

ANA MARIA POPESCU


Odată cu îmbunătățirea vremii au început să avanseze în execuție și lucrările de apă și canalizare care se realizează în județul Dâmbovița, în cadrul proiectului european „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată”, derulat de Compania de Apă.

 

Găești: implementare fizică 40%

După ce a înregistrat mari probleme, care au generat întârzieri, noi licitații și atribuiri de contracte, în cele din urmă lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare de la Găești au intrat pe un făgaș normal, iar proiectul se află în prezent în plin proces de execuție.

În aprilie 2014, contractul de lucrări a fost „predat” pentru execuție firmei SC CONIZ ROMARG SRL, care s-a ținut de treabă și până în prezent a realizat 40% din lucrări. Autoritățile județului dau asigurări că lucrările vor fi finalizate mai devreme cu un an decât era prevăzut. Valoarea contractată a lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare de la Găești este de peste 24 milioane lei.

„La Găești se lucrează pe ceea ce s-a anulat în anul 2013, atunci când s-a anulat contractul. Stadiul de implementare este undeva la 40%, implementare fizică, și suntem peste graficul de execuție de lucrări. Vom finaliza lucrarea în anul 2015, dar este prevăzută pentru finalizare în 2016”, a explicat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

 

La Titu, proiectul a rămas mult în urmă

Deși înregistrează întârzieri uriașe, se pare că și proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare de la Titu este salvat și, speră autoritățile județene, va fi finalizat la timp pentru a nu se pierde niciun leu european. Situația proiectului de la Titu a fost una destul de complicată după ce constructorii care au câștigat în primă fază licitația și „dreptul” de a executa lucrările, după ce i-a fost „alimentat” contul, au fugit cu banii fără să realizeze nici măcar o săpătură.

De atunci s-au realizat mai multe licitații, dar pentru că volumul de muncă era prea mare și timpul rămas pentru realizarea lucrărilor foarte scurt, s-a decis „ruperea” proiectului în două loturi. Zilele trecute au fost în sfârșit semnate contractele pentru începerea execuției lucrărilor. Firmele câștigătoare ale licitației pentru cele două loturi ale proiectului sunt SC CONIZ ROMARG SRL și SC ROTARY CONSTRUCȚII SRL.

„La Titu s-au adjudecat și semnat două contracte în urmă cu câteva zile. A trecut perioada de contestație și nu au fost contestații. Un lot de lucrări îl va executa firma CONIZ, care lucrează și la Găești, și cel de-al doilea lot de lucrări este adjudecat firmei ROTARY CONSTRUCȚII, care lucrează la momentul acesta la stațiile de epurare și bazinele de stocare a apei de la Găești și Titu, pe contractele anterioare”, a mai arătat Adrian Țuțuianu, șeful CJ Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale