Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.06.2016 00:10

"Din primul moment în care ne vom înscrie în Liga a III-a, gândul va fi la locul 1"


A A

Gabi Paraschiv mai vrea o promovare

Gabi Paraschiv mai vrea o promovare
Gabi Paraschiv a fumat din trabucul promovării la Liga a III-a, cu Flacăra Moreni

❚ „Era clar că nu mai puteam continua la județ. Am trăit momente foarte urâte în decursul acestui an, când oamenii au început să ne jignească și am rămas cu un gust foarte amar. Nivelul județean nu are cum să te ducă la nimic bun” ❚ „Era greu de crezut că cineva ar mai fi avut răbdare să vină la meciuri la Liga a IV-a. Pierdeam din start aportul publicului, dar pierdeam și aportul jucătorilor, pentru că mulți s-ar fi lăsat. Puteam să mergem până acolo să ne întoarcem unde am fost. Ori la desființare, ori la lucruri urâte”

COSTIN MIHAI

 


 

Antrenorul momentului în fotbalul dâmbovițean, după promovarea echipei Flacăra Moreni în Liga a III-a, Gabi Paraschiv a vorbit deschis, atingând mai multe subiecte de interes. Invitat al emisiunii Sport Show, de la Columna TV, alături de directorul sportiv Dorin Nistor, „Pară” a lămurit inclusiv poziția sa la clubul morenar pentru noul sezon. Adică va continua, și nu oricum, obiectivul fiind locul 1 și la Liga a III-a. Am selectat câteva pasaje din discursul antrenorului morenar, cel care a reușit o nouă promovare a echipei Flacăra, după o pauză de 30 de ani. Din 2007 nu mai activase gruparea de pe Cricov într-un eșalon național, astfel că bucuria revenirii a fost sărbătorită prelungit.

Amatorii au devenit profesioniști

„Au fost niște clipe de emoție, pe care le-am trăit foarte intens și pe care le-aș mai trăi de fiecare dată când se termină un sezon. Chiar am avut emoții mari, unele asemănătoare cu cele pe care le-am trăit înaintea meciului cu Timișoara, când am câștigat campionatul cu Oțelul. Mi-am dat seama că nu are cum să iasă prost. Totul se rezumă la muncă, pentru că băieții au muncit și duminica, și sâmbăta, și pe ploaie. Sunt, totuși, niște fotbaliști amatori, care primesc undeva la jumătatea salariului minim pe economie. Mulți dintre ei au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate și reușesc să facă față tentațiilor. În ziua de azi trebuie să fii puternic să le reziști și să faci fotbal. La final, au fost băieți care nu au putut să mănânce și să bea un pahar cu vin din cauza efortului depus. Au fost efectiv storși după aceste două meciuri, iar din punct de vedere psihic s-au consumat enorm”.

Vin Licențele A și B

„Am declarat la sfârșitul jocului cu Crevedia că este ultimul meu meci ca instructor sportiv, pentru că țin să anunț că peste două săptămâni o să-mi iau și carnet de antrenor. A fost o declarație care a vizat mai multe persoane, care au tot vorbit timp de două săptămâni cât a fost acest baraj, că nu am vrea să promovăm, că nu avem susținerea Primăriei Moreni, că nu am eu nu știu ce licență, că îi dăm afară pe copii, că vindem meciurile, că ne luăm, că ne facem. O să urmez cursurile Licenței A cu B cumulate, datorită meritelor sportive pe care le-am avut și le-am acumulat pe teren, și nu o să fie niciun fel de problemă din acest punct de vedere. Cât despre susținerea primăriei, este și a fost tot timpul condiționată, și atât cât a fost nevoie. Plus că au venit oameni din Moreni, care au strâns o sumă de bani pentru băieți și care ne-au ajutat cu tot ceea ce este necesar. Tot orașul a fost lângă noi, de la cel mai mic spectator și până la cel mai în vârstă. Și atunci nu-și aveau rostul astfel de discuții și insinuări, pentru că acolo chiar am muncit mult și nu cred că cineva ar putea să ne pună la îndoială rezultatele”.

Interes pentru jucătorii morenari

„Când am anunțat că plec de la Oțelul Galați, m-au întrebat toți unde o să mă duc. Le-am spus că la Transformatorul Schela Mare. După trei luni de inactivitate, mi-am zis că trebuie să fac ceva. Vă spun sincer că am avut oferte să mai și joc, dar am ales cu sufletul, pentru că așa am simțit atunci. Au fost momente când mi-a părut rău, dar acum, cu ce s-a întâmplat sâmbătă, m-am convins că putem mult mai mult noi ca oraș și cu bazinul de talente din împrejurimi. Sunt câțiva jucători care au fost văzuți în meciul tur de la Crevedia și am fost contactat de doi-trei colegi de la Școala de Antrenori, să întrebe despre unul sau despre altul. Deocamdată, sunt doar discuții, însă la ce sume mici se învârt în fotbalul românesc, nimeni nu mai dă bani pentru jucători, care vin majoritatea liberi de contract”.

Amintiri de la Cobia, cu baie în jgheabul vacilor

„Mi-aduc aminte de un meci jucat la Cobia, unde băieții se spălau în jgheabul de la vaci. Au muncit enorm doi ani de zile, pe brânci, pentru că nu e ușor ca fotbalist amator să te antrenezi zi de zi. A fost o luptă cu mentalitatea lor, cu ce fuseseră învățați, însă, ușor-ușor, am reușit să schimbăm. Mai sunt foarte multe lucruri de schimbat, și nu numai la mentalitatea jucătorilor, dar și a oamenilor. Ne lovim de probleme cu părinții, care nu înțeleg că degeaba ai fost bun la juniori, pentru că la seniori este cu totul altceva. Nimeni nu are niciun parti-pris cu nimeni, pur și simplu vrem ca Flacăra Moreni să revină acolo unde îi este locul ei. Nu uitați că primul jucător pe care l-am dat afară a fost chiar cumnatul meu, Fane Vlădescu. După ce vor înțelege cu toții cum stau lucrurile cu adevărat, atunci vom reuși să progresăm, pentru că până acum nu am realizat nimic”.

Doar jucători dâmbovițeni

„Era clar că nu mai puteam continua la județ. Am trăit momente foarte urâte în decursul acestui an, când oamenii au început să ne jignească și am rămas cu un gust foarte amar. Nu mai spun că s-a aruncat în mine cu diverse lucruri, dar până și spre doamna asistent s-a aruncat cu țuică, să miroase a alcool. Ce a suportat dânsa, pentru mine ca bărbat, a fost înjositor. Nu știu cum a avut puterea să reziste și să mai meargă alături de noi. Vrând-nevrând, nivelul județean nu are cum să te ducă la nimic bun. Poate părea absurd, dar mă voi înscrie în toate competițiile doar ca să le câștig. Pentru mine, din primul moment în care ne vom înscrie în Liga a III-a, gândul va fi la locul 1. Am văzut care este nivelul și cred că tărie că ne putem impune numai dacă vom fi la fel de serioși și dacă vom munci și mai mult. Cu siguranță vom mai lua jucători, dar tot din propria pepinieră sau dâmbovițeni. În niciun caz nu vom aduce jucători din alte zone, pentru că nu are rost”.

Vasile Petre, Franco Baresi de la Moreni

„Nu a existat absolut nicio ofertă de a antrena o altă echipă. Nici nu m-aș fi gândit să plec, pentru că nu-mi place să las lucrurile neterminate. Viața îți oferă tot felul de surprize, dar, cu siguranță, plecarea de la Moreni va fi un pas foarte greu de făcut. M-am atașat foarte mult de acești băieți, ceea ce din punct de vedere profesional e o greșeală, dar nu are cum să fie altfel. La sfârșitul meciului retur, nu cred că a fost vreun jucător să nu plângă. Efectiv au izbucnit în lacrimi, pentru că nu au trăit asemenea emoții în viața lor. Ce poți să le reproșezi unor astfel de băieți? Înainte de meci am avut surpriza să-l văd pe Vasile Petre, legenda clubului nostru, un fel de Franco Baresi, că nu a putut să mai suporte tensiunea și s-a reapucat de fumat. Vă dați seama cât suflet a putut să pună omul ăla?”

Ratarea promovării ar fi adus... sfârșitul?

„I-am văzut pe cei de la Crevedia jucând unul din meciurile din play-off la Ilfov și cred că în cele două partide cu noi s-au autodepășit. Sau nivelul este mult mai scăzut acolo. Le spuneam colegilor că nu avem cum să prindem două zile proaste și să pierdem ambele jocuri. Emoții mai mari am avut înaintea meciului de acasă, știam că se joacă în fața publicului morenar, iar o ratare ar fi însemnat îndepărtarea lui de echipă și asta doare mai mult decât ratarea în sine. Era greu de crezut că cineva ar mai fi avut răbdare să vină la meciuri la Liga a IV-a. Pierdeam din start aportul publicului, dar pierdeam și aportul jucătorilor, pentru că mulți s-ar fi lăsat. Puteam să mergem până acolo să ne întoarcem unde am fost. Ori la desființare, ori la lucruri urâte”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale