Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2014 08:19

Editorial


A A

Gabi Firea, fii bărbată!

Gabi Firea, fii bărbată!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

Cazul jurnalistei Gabi Firea, care și-a luat în serios statutul de senator, câștigat de un an și jumătate, devine tot mai interesant. Dar și tot mai incitant pentru colegii politicieni. Victor Ponta i-a făcut un compliment care o s-o umple de „prieteni”, adică a zis cu gurița lui că ce bine-ar fi de s-ar găsi și câțiva bărbați parlamentari la fel de curajoși ca Gabi Firea. Semn că partidele duc lipsă de-așa ceva.

 

Ieri îi văzură națiunea pe purtătorii de pantaloni din Parlament încolonați după fusta fostei jurnaliste pentru a-i apăra onoarea, la comandă politică. La cât misoginism am văzut că există și se manifestă agresiv în politica mioritică, n-aveam cum să ratez consemnarea unui astfel de eveniment de mare emoție națională.

 

Vasăzică senatoarea Gabi Firea s-a ținut tare-n comisia de anchetă care-i dă na-na la afacerile dubioase ale lu’ nea Traian – fermierul. Și tot tare s-a ținut și-n clanță fosta jurnalistă, vorbind fără ocolișuri despre piedicile puse în calea unei anchete parlamentare pe care mulți dintre aleși o băgau în derizoriu și-o declarau gata moartă din născare. În timp ce pe la colțuri o negociau politic vârtos, în public nu dădeau nici doi bani pe investigația comisiei de anchetă.

 

Sunt precisă, vorba aia, că-n Gabi Firea a dat în clocot sângele de jurnalist. Cu afacerea na-na, i-o fi trecut de dor după trecutele anchete de presă, ambiționându-se să ducă la bun sfârșit o investigație parlamentară pe-un subiect deosebit de controversat și de mediatizat.

 

Buni mai sunt și jurnaliștii ăștia intrați în politică! Din păcate, prea puțini sunt politicienii care îi prețuiesc la adevărata lor valoare. Mai degrabă s-ar lepăda de ei sau i-ar transforma în monedă de schimb. Asta după ce s-au cocoțat mai întâi pe imaginea lor și pe anchetele lor de presă.

 

Dar cu Gabi Firea lupta e grea, chiar și pentru ai săi colegi. Amenințările nu fac altceva decât s-o întărească pe baricade, să-i consolideze reputația și să reconfirme necesitatea că astfel de oameni, cu sânge-n pix și cu conștiință, proveniți din rândul gazetarilor prestigioși, să spargă „cutumele” parlamentare. Adică alea conform cărora corb la corb nu-și scoate ochii, ci mai degrabă i-ar închide la abuzurile, hoțiile și traficul de influență.

 

Unii au plătit bani grei ca să le poată exersa, zic ei subtil, sub protecția imunității. Fie ea parlamentară sau prezidențială. Or, s-a văzut deja cum astfel de comisii de anchetă pot să le demaște, cu condiția să facă parte din ele jurnaliști redutabili necompromiși și neșantajabili, așa cum este Gabi Firea.

 

Astfel de oameni, care știu ce întrebări să pună și nu se feresc să o facă, au în mod evident mai mult decât darul comunicării. Au și știința de a face o investigație ca la carte, au și experiența din relațiile jurnalist-politician, plus determinarea de a-i încuraja și pe alții să le urmeze exemplul în Parlament.

 

Nu v-ați întrebat de ce oare s-a grăbit nea Traian fermieru’ s-o nominalizeze și s-o amenințe doar pe senatoarea Gabi Firea? De ce nu și pe alții? Răspunsul e simplu! Gabi Firea a fost mai bărbată ca toți ceilalți și nu s-a lăsat intimidată de golăniile așa-zișilor „negociatori”.

 

Vrând-nevrând (dar eu zic că vrând, văzându-l și pe Victor Ponta ieșit în sfârșit la atac după atâta coabitare rău prevestitoare!), PSD-ul trebuie s-o apere pe colega senatoare, fostă jurnalistă, Gabi Firea. Ar fi culmea să n-o facă taman acum, în an electoral!

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale