Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.04.2014 08:17

Peste zece mii de controale anual pentru a preveni sau a surprinde...


A A

Furturi de energie electrică în județ

Furturi de energie electrică în județ
În 2013 - 250 cazuri de furturi. În 2014 (ianuarie - aprilie) - 74

❚ În cazul în care se identifică sustrageri, se urmează o procedură standard: întreruperea energiei, întocmirea notelor de constatare, recalcularea energiei sustrase ❚ Realimentarea se mai face doar în condițiile realizării unei instalații antifurt, nemaiacceptându-se măsura pe peretele exterior sau interior al casei

 

VIOLETA STANCIU


 

Prevenirea sustragerilor de energie electrică se află permanent în atenția conducerii Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Târgoviște. Anul trecut personalul de specialitate al SDEE a efectuat verificări ale instalațiilor de alimentare cu energie electrică la un număr de 12.824 consumatori, iar pe linia furturilor: au fost identificate 250 de cazuri de sustrageri (echivalentul a 384.000 kWh), valoarea în bani ridicându-se la 228.000 lei.

 

Fenomenul a continuat și în primul trimestru din acest an, când – în urma celor 4000 de controale efectuate, au fost depistate 74 de cazuri de sustrageri de energie. Cantitatea de energie recuperată a fost de 157.000 kWh, echivalentul fiind de 89.000 lei.

 

Cei prinși sunt… arși!

„Avem o acțiune constantă de verificare a instalațiilor de alimentare, cu personalul nostru sau asistați de jandarmi, în special în zonele care constituie un pericol pentru salariații noștri. În cazul în care identificăm sustrageri, procedăm la întreruperea energiei, la întocmirea unor note de constatare, la recalcularea energiei sustrase după inventarierea receptoarelor din gospodării sau la locurile respective de consum, urmând ca realimentarea cu energie electrică a acestor consumatori să se facă doar în condițiile realizării unei instalații noi, antifurt. Nu mai acceptăm măsura pe peretele exterior sau interior al casei, cum mai avem, din păcate, foarte multe cazuri. Ne oprim la limita de proprietate, fie pe stâlpul din rețea, fie printr-un branșament subteran cu cutie de măsură la limita de proprietate (în gard sau în fața acestuia, la sol), astfel încât să fie descurajată sau exclusă posibilitatea de a se interveni”, a precizat ing. Daniela Crintea, purtătorul de cuvânt al SDEE Târgoviște.

 

„Am luat măsuri din start”

Cât privește metodele de prevenire a acestor fapte, SDEE este „conectată” permanent la noutăți și la descurajarea furturilor: „Aceasta este o chestiune pe care noi o urmărim în mod constant. Avem contoare în posturile de transformare și știm energia care intră prin acel post, ce se vinde, înregistrările contoarelor. Acolo unde apar diferențe semnificative ne concentrăm acțiunea, știind că acolo identificăm astfel de cazuri. Sunt zonele noastre predilecte în care am investit foarte mult, în sensul de a face instalații pe cheltuiala noastră, ca operator de distribuție cu caracter de modernizare sau reparații branșament. Astfel, am luat noi măsura din start înainte de a identifica acele situații de sustragere, pentru a elimina apariția lor”, a mai arătat Daniela Crintea.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale