Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.03.2015 00:19

Editorial


A A

Fură "democrați" în Olt

Fură

ALINA MAVRODIN VASILIU


Aoleu ce mai comori de șpăgi dezgroapă procurorii prin Slatina lui Bercea Mondialu, a fostului primar Vâlcov și a „oamenilor legii”. Parcă s-ar fi deschis niscaiva șantiere arheologice pe malurile Oltului și procurorii tot sapă febril, sapă și iar sapă după șpăgile adânc îngropate în ultimii ani, ori după cele savant pitulate prin seifuri și case conspirative.

Se știa de ele de pe vremea când Bercea Mondialu’ le ținea socoteala-n carnețel, cu nume în clar ale unor polițiști, procurori, judecători, parlamentari, primari, prefecți, oameni ai președintelui Băsescu și ale altor mari și tari „înfăptuitori ai actului de justiție”. Carnețelul nu e o legendă, cum nu sunt nici cravatele de luat vederi din garderoba familiei Bercea. Un procuror din Olt le-a găsit în urmă cu 4 ani la o percheziție și a vrut să le cerceteze, dar n-a mai apucat. I s-a luat dosarul în juma’ de oră, cu dispoziție de la București, și a fost azvârlit din magistratură cu tinichele de coadă. Știți povestea!

De la o vreme însă, procurorii sapă fără odihnă după comorile pe care tot ei le-au îngropat, fiindcă așa-i în România: doi încarcă, doi descarcă. Și ce să vezi? Brusc au fost dezgropate înregistrări video cu președinta Tribunalului Olt care a luat mită 200.000 euro de la Bercea Mondialu’ în urmă cu mulți ani, pe când îl scăpa de dosare pe bandă rulantă. Se aude că Bercea va da în curând și înregistrările în care apare însuși Traian Băsescu. Între timp, au mai găsit procurorii, peste noapte, și niscaiva stenograme macabre ale unor înregistrări vechi făcute-n cimitir, de-ai zice că-s un remix penal al șlagărului „Te-am zărit printre morminte”. Și, tot așa, dezgropând ei „morții mă-sii” de anchetă penală stătută vreo 10 ani, începură, vorba olteanului, să spele la ciolanele neputrezite ale mitelor de 2 milioane de euro încasate de fostul primar PD Darius Vâlcov, de pe vremea când vreo 8 ani a fost „garantat Băsescu” și servea cu contracte clientela prezidențială.

Apropo, campaniile electorale ale lui Traian Băsescu din ce bani fură făcute în județul lui Bercea, Vâlcov & comp. PDL? În fine, fură „democrați” în Olt! Pe de altă parte, i-a plăcut și lui Victor Ponta de ei că altfel n-ar fi insistat să-l facă senator și apoi ministru de Finanțe pe protejatul lui Traian Băsescu ale cărui „comori” erau știute de procurori, dar încă nu le venise vremea să fie dezgropate. Acușica și-au amintit brusc de ele și le luară la bani mărunți exact când Vâlcov și Ponta vorbeau așa de frumos aceeași limbă… fiscală. Ca procurorii să fie cât mai convingători, fiindcă doar cu denunțătorul din pușcărie și cu înregistrările din cimitir n-aveau spor să-i ceară arestarea fostului ministru de Finanțe, au cerut și ajutorul unui prieten. Al unui prieten, parlamentar PSD, de-al ministrului Darius Vâlcov! Ăsta a povestit cu lux de amănunte că ascunde în casă un seif care ar fi, de fapt, al lui Vâlcov, și în care procurorii DNA au descoperit comori mai ceva ca în peștera lui Alibaba: 90.000 dolari, 13 miliarde lei vechi – adică vreo 400.000 euro, 3 lingouri de aur de 1 kg bucata și vreo 3 tablouri purtătoare de semnături celebre și înrămate în aur care valorează cât toate celelalte comori din seif. Asta da lovitură năucitoare.

Privindu-l ieri pe fostul ministrul al Finanțelor, cât de senin și de liniștit le cerea colegilor senatori să voteze cererea DNA de încuviințare a arestării pentru mitele din trecutul său de primar PD, avertizându-i că în caz contrar își dă demisia din funcția de senator, m-am întrebat ce alte „comori” ar putea scoate la iveală povestea asta din Olt. La cum am văzut că e Codul Penal anume făcut și la cât de sigur pe el părea ieri senatorul PSD (fost PD) Darius Vâlcov, n-ar fi exclus să aflăm că a luat în calcul să facă niște denunțuri bombă de pe urma cărora să rămână și în libertate și cu seiful plin. Mai sunt și alte explicații, toate posibile în actuala conjunctură.Tocmai de-aia mă întreb pe care o fi avut-o în vedere premierul Victor Ponta atunci când, în cunoștință de cauză, a decis să îl numească pe Darius Vâlcov ministrul Finanțelor, în ciuda avertismentelor lui Băsescu, pentru ca apoi să se despartă de el atunci când i-a cerut-o scurt Iohannis.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale