Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.08.2018 00:20

Astăzi, la Mănăstirea Nucet, va fi înmormântat fostul președinte PSD Dâmbovița


A A

Funeralii pentru fostul deputat Ion Stan

Funeralii pentru fostul deputat Ion Stan

Fostul președinte al PSD de Dâmbovița, Ion Stan, a trecut la cele veșnice în dimineața zilei de vineri, 3 august a.c., la Constanța, unde fusese internat la Spitalul Județean în urma unor complicații survenite din cauza bolilor grave de care suferea. Demnitarul va fi înmormântat astăzi, 6 august, la Nucet, în comuna natală. Trupul neînsuflețit a fost adus acasă, la Târgoviște, sâmbătă, iar ieri seară a fost depus la Mănăstirea Nucet.

Adrian Năstase: „L-am considerat un prieten, nu doar un coleg”

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a postat un mesaj pe blogul personal in memoriam Ion Stan, la o zi după trecerea în neființă a fostului deputat PSD. Fostul premier, dâmbovițean la origini, a transmis condoleanțe familiei celui pe care l-a considerat un prieten, nu doar coleg. „Am aflat, cu multă tristețe, că a murit Ion Stan. A fost, o lungă perioadă de timp, președinte al organizației PSD din Dâmbovița. A avut mai multe mandate de parlamentar. A condus, cu fermitate, comisia de control SRI. A avut, în acea perioadă, diverse conflicte, la centru sau locale. Pentru a fi scos din politică a fost acuzat, nedrept, de finanțare ilegală a campaniei electorale și a fost condamnat la doi ani de închisoare. Dezamăgit, s-a retras din viața publică. Ar fi împlinit peste câteva zile 63 de ani. Avea mult curaj în susținerea opiniilor. Din acest motiv avea și mulți dușmani. Eu l-am considerat întotdeauna nu doar un coleg ci și un prieten. Condoleanțe soției și fiicelor lui. Odihnească-se în pace!”, a scris fostul premier al României, Adrian Năstase, sâmbătă, pe blogul personal.

PSD Dâmbovița: „Ion Stan a marcat destinul acestui partid”

comunicat de presă

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Dâmbovița – a primit cu tristețe vestea plecării dintre noi a celui care, pentru o importantă perioadă de timp, a marcat destinul acestui partid, domnul Ion Stan. Acesta a fost prefect, deputat PSD (2000 – 2016), președinte, vicepreședinte și secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI și președinte al PSD Dâmbovița timp de aproape 14 ani. Personalitatea sa marcantă a fost susținută de perseverența și determinarea cu care a luptat pentru a ajuta la dezvoltarea comunității dâmbovițene, proiecte majore care sau derulat în județul nostru, în diverse domenii, fiind legate de numele politicianului Ion Stan. Cu siguranță, proiectul său de suflet rămâne Mănăstirea Nucet, din comuna natală, în a cărei renaștere s-a implicat foarte mult. Pentru toți cei care l-au cunoscut, Ion Stan a însemnat un model de seriozitate, corectitudine și caracter, dovadă că permanent s-a bucurat de aprecierea și admirația colegilor și a prietenilor. Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Dâmbovița – transmite sincere condoleanțe și gânduri de alinare familiei îndurerate. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

Președinte al Partidului Social Democrat Dâmbovița,

conf.univ.dr. Adrian Țuțuianu

Ion Stan urma să împlinească, pe 13 august, 63 de ani

Ion Stan s-a născut în data de 13 august 1955, în comuna dâmbovițeană Nucet. A absolvit, în anul 1982, Academia de Studii Economice București, în anul 2002, Colegiul Superior de Siguranță Națională, iar un an mai târziu, Colegiului Național de Apărare. În ceea ce privește activitatea profesională, Ion Stan a fost, între anii 1982 - 1996, economist la ICSMA Târgoviște și UJECOOP Dâmbovița, apoi, în anul 1996, prefect al județului Dâmbovița, după care, între anii 1997 - 2000 a ocupat funcția de director la SC Alimentara Târgoviște. Pe plan politic, Ion Stan a deținut, între anii 1996-2012, funcția de președinte al Organizației PSD Dâmbovița, fiind totodată, în perioada 2006 - 2010, vicepreședinte al PSD la nivel național. În anul 2004, Președintele României i-a acordat distincția Serviciul Credincios în grad de Cavaler. De la sfârșitul anului 2000, a fost deputat PSD în Parlamentul României, unde a ocupat diverse funcții în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, respectiv: funcția de președinte între anii 2000 - 2004, pe cea de secretar între anii 2004 - 2008 și, ulterior, pe cea de vicepreședinte din 2008 și până în anul 2012. La sfârșitul acelui an, a demisionat din PSD, pe fondul declanșării urmăririi penale de către DNA, însă a rămas deputat independent. În anul 2016, mandatul de parlamentar i-a încetat de drept în urma unei condamnări definitive la închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale