Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2014 00:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Frumoasele noastre majorete

Frumoasele noastre majorete

COSTIN MIHAI

 


 

Ajuns la ediția cu numărul 16, Campionatul European de Majorete va fi găzduit de municipiul Târgoviște, între 11 și 14 septembrie. Dacă vorbim despre majorete în urbea având ca simbol Turnul Chindiei, se conturează printre pompoane și fustițe, numele și imaginea Alinei Dumbravă, angajată a Primăriei Târgoviște.

O știu pe Alina de pe vremea când activa în presă, prezenta știrile la televiziunile locale, și nu e o fată rea, chiar dacă foarte mulți o văd infatuată. A pus multă pasiune în „majoretismul” ei, a atras și performanțe internaționale, dar s-a bucurat și de susținerea puternică a instituției pentru care lucrează.

 

Finanțat din bani publici, „majoretismul” a cunoscut o frumoasă dezvoltare la nivel local, iar asta se datorează abilității Alinei Dumbravă. Nu e ușor de lucrat cu fete frumoase și pline de tupeu, care au înțeles că „majoretismul” atrage bani frumoși, doar că la ele nu prea ajunge mare lucru. Mi s-au plâns și mie câteva, însă subiectul este unul important pentru a-l trata superficial, la plesneală. Altceva m-a surprins.

 

De fapt, primul sentiment a fost de amuzament, atunci când am parcurs ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean Dâmbovița. O asociere a instituției cu nu știu ce club de majorete, mai precis o finanțare din partea CJD pentru organizarea Campionatului European de săptămâna viitoare. Suma încă se negociază, iar din informațiile mele, solicitarea este de 30.000 lei. Atenție însă la cadrul legal, și mă opresc aici, după ce am studiat un pic problema. De fapt, în ultimii ani, au tot apărut reacții privind alocările nu tocmai clare către „majoretism”.

 

Ca idee, nu există o federație de specialitate la nivel național, am înțeles că nici măcar continental, încă se lucrează pe asociații. Și tot ca idee, fiecare țară poate participa cu trei echipe la Campionatul European, cea care organizează competiția având dreptul să vină chiar și cu cinci, iar taxa pentru fiecare echipă înscrisă variază între 15 și 50 de euro.

 

Până la urmă, nu e rău că municipiul Târgoviște găzduiește o asemenea întrecere, pentru bărbații urbei e chiar excelent, doar că se impune transparență în alocarea banilor publici, prin hotărâri acoperite de legalitate. Nu am văzut nimic, în schimb, despre Campionatul European de Majorete la ședințele Consiliului Local Municipal Târgoviște. Probabil se așteaptă răspunsul de astăzi al CJD, pentru a acoperi primăria restul cheltuielilor.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de mari mari la 01.09.2014 09:01

fata buna alina dumbrava. buna rau! stim noi ;) .. acu intrebati-va unde se duc defapt banii aia?? bineinteles ca in buzunarul fetei bune de la primarie. tipa care face si desface .. dar mai mult face ... si ce face!!! mama, mama! ia interesati-va cand s-au dat lampioanele de ziua orasului cati bani s-au cheltuit, cum, de cine si unde au ajuns banii??? va pupez


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La 5 minute de prima absolvire
Meciul adevărului pentru târgovișteni
Șansa lui Irinel
Revin multe echipe de tradiție
Să retractez? Niciodată!
Situație încordată la Chindia
Ghergu, atac la finanțatori
Cherchez rămâne un subiect fierbinte
Viață grea în această stagiune
Concluzii pripite


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale