Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.07.2022 00:17

La Târgoviște,


A A

Fosta Secție de Boli Infecțioase, o „bombă cu ceas” în centrul orașului

Fosta Secție de Boli Infecțioase, o „bombă cu ceas” în centrul orașului

*Partea mai gravă este că în vecinătate se află Școala Gimnazială ,,Ioan Alexandru Brătescu Voinești”, nr. 2, iar clădirea abandonată din preajma școlii nu este păzită

 

Cândva Secție de Boli Infecțioase, astăzi aproape o ruină în zona zero a municipiului Târgoviște! Clădirea care a găzduit Secția de Boli Infecțioase din municipiul reședință de județ continuă să se degradeze. Câini de toate mărimile și toate culorile tronează în curtea incintei, sute de frunze și crăci căzute din copac arată suferința în care se află unitatea spitalicească în care, cândva, mii de dâmbovițeni își găseau alinarea și tratamentul.

Trecerea ireversibilă a timpului își pune din plin amprenta și se pare că nu ia nimeni nicio măsură de a salva fostul spital. Începând cu anul 2014, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean și-a mutat activitatea  la Dealul Mare, în clădirea fostei maternități.

Clădirea fostei secții pare că nu mai are mult și se dărâmă, trecătorii mai puțin grăbiți parcă arată în privirea lor că nu le vină să creadă cum unitatea spitalicească atât importantă cândva a ajuns acum într-un stadiu avansat de degradare. În urmă cu trei ani, dar și în toamna anului trecut, jurnaliștii cotidianului nostru au semnalat că fosta Secție de Boli Infecțioase se degradează pe măsură ce trece timpul, fiind prezentate și câteva imagini cu starea imobilului.

Partea mai gravă este că în vecinătate se află Școala Gimnazială ,,Ioan Alexandru Brătescu Voinești”, nr. 2, iar clădirea abandonată din preajma școlii nu este păzită. Oricine poate intra nestingherit, oameni ai străzii se pot adăposti fără să fie deranjați de cineva, iar elevii pot fi puși oricând în pericol de potențialul focar de infecție care seamănă mai degrabă a bombă cu ceas.

Întrebarea este cum ar mai putea fi salvată această clădire veche, aflată de mult timp în plin proces de deteriorare? Probabil, mai devreme sau mai târziu, aceasta va fi demolată pentru a mai putea fi valorificat terenul din zona respectivă.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Majoritatea biletelor de tratament pentru pensionari au fost distribuite
Peste 18.000 de persoane testate și 452 de pacienți depistați pozitiv la hepatită B sau C în județul Dâmbovița
Pensionarii cer mărirea pensiilor la nivelul inflației
Camera de recoltare la Centrul de Transfuzii a fost extinsă!
Deschiderea temporară a DJ 714
Liste de așteptare pentru cardurile valorice destinate donatorilor
Angajații M.A.I. vor veghea la buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătoarea Solemnă a Sfântului Ierarh Nifon
Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de pompierii dâmbovițeni
Acțiune a polițiștilor de imigrări pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor
Cod Galben de ploi și inundații în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale