Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.12.2020 00:18

Prin ISJ Dâmbovița, continuă...


A A

Formarea profesorilor pentru predarea online

Formarea profesorilor pentru predarea online

❚ La nivelul județului, IȘJ Dâmbovița a format peste 300 de profesori pentru a putea preda pe platformele online. Instruirea acestora a fost realizată inițial prin voluntariat, după care, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a primit sponsorizare de la o asociație locală, prin care formatorii profesorilor sunt plătiți

 

ȘTEFAN KHALIL


Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița continuă să pregătească formarea profesorilor pentru școala online. Odată cu venirea pandemiei de coronavirus, învățământul românesc a fost clar prins pe picior greșit, mai multe cadre didactice fiind nepregătite să își predea cursurile online. La nivelul județului, IȘJ Dâmbovița a format peste 300 de profesori pentru a putea preda pe platformele online. Instruirea acestora a fost realizată inițial prin voluntariat, după care, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a primit sponsorizare de la o asociație locală, prin care formatorii profesorilor sunt plătiți. Cursurile de formare a profesorilor s-au organizat la Casa Corpului Didactic Dâmbovița, iar acestea vor continua și în perioada următoare. „Anul acesta, la Casa Corpului Didactic, au fost formați gratuit peste 300 de profesori pentru a învăța să utilizeze platformele online pentru predare. În luna martie am cerut informații despre profesorii care nu au competențe în utilizarea unui laptop, unei tablete sau unui smartphone ca să ia legătura cu elevii. Au existat atunci 800 de profesori care și-au exprimat ei înșiși dorința de a fi formați. Am avut două metode pentru aceste acțiuni. Prin voluntariat, pentru că noi nu am avut buget la începutul anului prevăzut pentru așa ceva, nu știam ce o să ne aștepte. Am obținut și o finanțare externă, de la clubul Rotary Târgoviște. Aceștia ne plătesc de ceva timp formatorii”, a explicat conducerea IȘJ Dâmbovița. Un alt obstacol pentru învățământul românesc a fost adaptarea programei la noile metode de predare, unde timpul dedicat orelor de curs a fost mai scurt odată cu începerea pandemiei. ,,Pentru adaptarea programei școlare, putem spune că s-ar putea adapta și aceasta pentru mediul online. Ca să lămurim de la început, programa școlară înseamnă conținuturi. Putem să parcurgem aceleași conținuturi în condiții noi. Din punctul nostru de vedere, nu este nicio problemă să parcurgem programa actuală, adaptată de către profesor. Nu ne oprește pe noi nimeni ca în loc de șapte aplicații la un curs, să facă doar trei. Sunt materii care se pot lipsi de niște teme...altele nu. Nu programa este problema, ci cum gestionează profesorii aceste situații. În luna martie am cerut informații despre profesorii care nu au competențe în utilizarea unui laptop, unei tablete sau unui smartphone ca să ia legătura cu elevii. Au existat atunci 800 de profesori care” , au mai explicat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale