Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.03.2017 00:20

La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, în Ambulatoriul de Specialitate,


A A

Fondurile pentru analize se epuizează în 15-16 zile

Fondurile pentru analize se epuizează în 15-16 zile
Ambulatoriul de Specialitate al SJUT nu înregistrează totuși liste de așteptare care să se întindă pe luni de zile la „capitolul” analize medicale

❚ Este vorba despre analizele efectuate pe baza trimiterilor de la medicii de familie ❚ „Fac excepție situațiile de urgență, unde se efectuează investigații medicale imediat și din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă”, dă asigurări dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al celei mai mari instituții medicale din județ ❚ Persoanele care nu reușesc să se încadreze în această perioadă, din cauza restricțiilor bugetare, pot să aleagă între două opțiuni: fie se înscriu pe lista de așteptare din luna următoare a Ambulatoriului de Specialitate, fie se adresează unei alte unități medicale de stat sau private din Dâmbovița, pentru că și acestea primesc lunar fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate

VIOLETA STANCIU

 


 

Pacienții asigurați din județul Dâmbovița, care doresc să-și efectueze un set complet de analize medicale, pe baza trimiterii de la medicul de familie, în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, trebuie să știe că pot face acest lucru numai în primele 15 – 16 zile din lună! Fondurile alocate lunar de Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Dâmbovița ajung doar pentru acest interval de timp. Persoanele care nu reușesc să se încadreze în această perioadă, din cauza restricțiilor bugetare, pot să aleagă între două opțiuni: fie se înscriu pe lista de așteptare din luna următoare a Ambulatoriului de Specialitate, fie se adresează unei alte unități medicale de stat sau private din județul Dâmbovița.

„Nu este o situație dramatică, de natură să afecteze într-un fel viața pacienților”

În acest sens, purtătorul de cuvânt al SJUT, dr. Elena Firoiu, ne-a declarat că Ambulatoriul de Specialitate al unității medicale nu înregistrează liste de așteptare care să se întindă pe luni de zile la „capitolul” analize medicale și că pacienți nu au motive să se plângă din acest punct de vedere.

„Listele de așteptare sunt pentru primele 15 -16 zile din lună, pentru că alocațiile bugetare ajung strict pentru acest interval. De ce? Pentru că nu numai spitalului județean i se alocă bani pentru aceste investigații paraclinice, ci tuturor laboratoarelor și instituțiilor medicale de stat și private din județ. Deci, din fericire, pacienții pot beneficia de efectuarea acestor investigații la mult mai multe instituții medicale care pot să fie în apropierea domiciliului dumnealor și nu neapărat să vină la Spitalul Județean. Deci, fiecare instituție are o alocare bugetară lunară de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru aceste investigații. Noi putem oferi investigații complete doar în primele 15-16 zile din fiecare lună. Bineînțeles că fac excepție situațiile de urgență. La urgență se efectuează investigații medicale imediat și din acest punct de vedere nu există niciun fel de problemă. De asemenea, noi la SJUT, efectuăm și investigațiile de laborator solicitate de Centrul Medical Multidisciplinar de la Titu și bineînțeles pentru pacienții din întreg județul care se adresează Ambulatoriului nostru de specialitate. Deci, nu este o situație dramatică, de natură să afecteze într-un fel viața pacienților”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJUT, dr. Elena Firoiu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale