Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.05.2022 00:17

Pentru zecile de investiții aflate în derulare,


A A

Fondurile atrase, singura șansă pentru dezvoltarea Târgoviștei

Fondurile atrase, singura șansă pentru dezvoltarea Târgoviștei

*În clipa de față sunt realizate proiecte în oraș peste posibilitățile financiare pe care Târgoviștea le are, în condițiile în care administrația publică locală s-a confruntat și cu creșterea prețurilor materialelor de construcție din ultimele luni

 

Municipiul Târgoviște are în acest moment zeci de investiții aflate în derulare! Primarul Daniel Cristian Stan a explicat în cadrul unei conferințe de presă susținută recent că toate aceste proiecte nu ar fi fost posibile fără fonduri atrase. Anual, municipiul Târgoviște încasează din taxe și impozite aproximativ 50 de milioane de lei, sumă care, la finalul anului trecut a fost decontată într-o singură zi pe fonduri europene, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Acesta a mai transmis că în clipa de față sunt realizate proiecte în oraș peste posibilitățile financiare pe care Târgoviștea le are. Astfel, singura posibilitate ca municipiul Târgoviște să se dezvolte este cea a fondurilor atrase. De asemenea, administrația publică locală s-a confruntat și cu creșterea prețurilor materialelor de construcție din ultimele luni.  

„Vom avea câțiva ani de lucru în continuare la infrastructura municipiului Târgoviște, indiferent că discutăm infrastructură de agrement, de infrastructură stradală, infrastructură educațională și așa mai departe. Avem orașul într-o continuă transformare, ideea de bază cu finanțări atrase. Bugetul local…este așa cum este. Taxele și impozitele  nu au mai fost mărite de aproximativ șapte ani, cu excepția corelării cu rata inflației. Așa că ne descurcăm prin fonduri atrase.

Vreau să vă dau un singur exemplu…bugetul de taxe și impozite anual al municipiului Târgoviște este undeva la 50 de milioane de lei, deci foarte mic. La finalul anului trecut, într-o singură zi am decontat pe fonduri europene peste 50 de milioane de lei, deci într-o singură zi am epuizat bugetul municipiului Târgoviște pe un an, pentru investițiile din oraș. Așa că eu spun că realizăm investiții cu mult peste posibilitățile pe care orașul le are din punct de vedere financiar, dar asta este treaba noastră să găsim finanțări. Să nu uităm și de creșterea prețurilor materialelor de construcții din ultimul timp...”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

10 cursuri gratuite organizate de AJOFM Dâmbovița în luna iulie
Certificarea vechimii în muncă, la mare căutare
717 locuri de muncă disponibile
Colectarea taxelor și impozitelor, la cote amețitoare
Viza anuală a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu
Conflict de muncă încheiat la SC Municipal Construct SA!
356 de locuri de muncă disponibile
„Târgoviștea, reașezată pe harta metalurgiei europene”
„Nemulțumirile profesorilor, tot mai evidente”
Primele bare laminate, în producție la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale