Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.05.2022 00:17

Pentru zecile de investiții aflate în derulare,


A A

Fondurile atrase, singura șansă pentru dezvoltarea Târgoviștei

Fondurile atrase, singura șansă pentru dezvoltarea Târgoviștei

*În clipa de față sunt realizate proiecte în oraș peste posibilitățile financiare pe care Târgoviștea le are, în condițiile în care administrația publică locală s-a confruntat și cu creșterea prețurilor materialelor de construcție din ultimele luni

 

Municipiul Târgoviște are în acest moment zeci de investiții aflate în derulare! Primarul Daniel Cristian Stan a explicat în cadrul unei conferințe de presă susținută recent că toate aceste proiecte nu ar fi fost posibile fără fonduri atrase. Anual, municipiul Târgoviște încasează din taxe și impozite aproximativ 50 de milioane de lei, sumă care, la finalul anului trecut a fost decontată într-o singură zi pe fonduri europene, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Acesta a mai transmis că în clipa de față sunt realizate proiecte în oraș peste posibilitățile financiare pe care Târgoviștea le are. Astfel, singura posibilitate ca municipiul Târgoviște să se dezvolte este cea a fondurilor atrase. De asemenea, administrația publică locală s-a confruntat și cu creșterea prețurilor materialelor de construcție din ultimele luni.  

„Vom avea câțiva ani de lucru în continuare la infrastructura municipiului Târgoviște, indiferent că discutăm infrastructură de agrement, de infrastructură stradală, infrastructură educațională și așa mai departe. Avem orașul într-o continuă transformare, ideea de bază cu finanțări atrase. Bugetul local…este așa cum este. Taxele și impozitele  nu au mai fost mărite de aproximativ șapte ani, cu excepția corelării cu rata inflației. Așa că ne descurcăm prin fonduri atrase.

Vreau să vă dau un singur exemplu…bugetul de taxe și impozite anual al municipiului Târgoviște este undeva la 50 de milioane de lei, deci foarte mic. La finalul anului trecut, într-o singură zi am decontat pe fonduri europene peste 50 de milioane de lei, deci într-o singură zi am epuizat bugetul municipiului Târgoviște pe un an, pentru investițiile din oraș. Așa că eu spun că realizăm investiții cu mult peste posibilitățile pe care orașul le are din punct de vedere financiar, dar asta este treaba noastră să găsim finanțări. Să nu uităm și de creșterea prețurilor materialelor de construcții din ultimul timp...”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale