Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2014 08:20

Negocierile dintre președinții Consiliului Județean Dâmbovița și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au adus Spitalului Județean de Urgență...


A A

Fonduri de trei ori mai mari pentru investigații paraclinice

Fonduri de trei ori mai mari pentru investigații paraclinice
Cererile de investigații medicale din Dâmbovița au depășit cu mult puterea financiară a spitalului

❚ Începând din luna mai, Spitalul Județean de Urgență (SJU) va primi bani suplimentari din fondul de rezervă al CNAS, după ce președintele Adrian Țuțuianu a reușit să-l convingă pe Radu Tibichi că dâmbovițenii au nevoie stringentă de aceste sume ❚ “Nu poți să trimiți de la ușă bolnavul doar pe motiv că nu mai există alocare financiară. Am solicitat o sumă suplimentară de circa 450 mii lei pe lună, față de 150 mii lei cât este astăzi alocat pentru investigații paraclinice” ❚ Anul trecut s-au prestat servicii cu circa 3,5 milioane lei mai mult decât ce era alocat de Casa de Sănătate, iar coplata, de exemplu, s-a încasat doar de la 6.792 pacienți din totalul de 40.000 tratați

 

ANA MARIA POPESCU

VIOLETA STANCIU

 


 

Fonduri suplimentare pentru investigații paraclinice la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a reușit se pare să-l convingă pe șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Tibichi, să acorde instituției spitalicești dâmbovițene bani mai mulți pentru investigații paraclinice.

Întrucât cererile de investigații medicale din județul Dâmbovița au depășit cu mult puterea financiară a spitalului, șeful forului administrativ județean a cerut directorului CNAS suplimentarea cu încă 450 mii lei a sumei pe care Casa de Asigurări a alocat-o Spitalului Județean pentru asemenea investigații.

 

Se pare că solicitarea a fost acceptată, iar lucrurile se vor schimba începând cu luna viitoare. Echipa de conducere a Spitalului Județean deja s-a deplasat la București pentru a stabili toate detaliile, iar banii vor veni dintr-un fond de rezervă al Casei de Asigurări.

 

Sumele suplimentare, gură de oxigen...

În acest sens, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a precizat:

“Pe de-o parte, am solicitat o suplimentare a sumelor alocate prin contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru serviciile prestate de Spitalul Județean. Anul trecut s-au prestat servicii cu circa 3,5 milioane lei mai mult decât ce era alocat de Casa de Sănătate. Nu poți să trimiți de la ușă bolnavul doar pe motiv că nu mai există alocare financiară. Am solicitat o sumă suplimentară de circa 450 mii lei pe lună, față de 150 mii lei cât este astăzi alocat pentru investigații paraclinice. Am primit promisiunea ca, începând cu luna mai, să primim alocarea pentru investigații paraclinice. Marți (n.n. 8 aprilie a.c.), la București, managerul Spitalului Județean împreună cu directorul economic și cu directorul de îngrijiri va merge să discute asupra alocărilor de sume dintr-un fond de rezervă al Casei pentru serviciile medicale prestate. Sigur că acești bani vor fi utili pentru a plăti lucrările pe care le avem programate la finanțare în bugetul Spitalului Județean”.

 

...ca și coplata

Instituită în urmă cu un an, coplata, respectiv suma de bani percepută de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru anumite categorii de pacienți din județul Dâmbovița a fost stabilită la valoarea simbolică de 7 lei.

 

În perioada 1 aprilie 2013 - 1 aprilie 2014, Spitalul Județean de Urgență a încasat coplată de la doar 6.792 pacienți din totalul de aproximativ 40.000 bolnavi tratați. Suma încasată se ridică la 47.544 lei.

 

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, dr. Radu Petrescu, acest surplus de bani este utilizat pentru dotarea cu aparatură medicală, dar și pentru îmbunătățirea hranei bolnavilor.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale