Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2019 00:25

Semnal sindical de alarmă în județul Dâmbovița


A A

"Foc de avertisment" în industria de apărare


❚ „La UM Mija, situația este în continuare destul de grea” ❚ „La UM Dragomirești, începe perioada grea pentru că și ei în maxim o lună de zile își termină contractele și se vor alătura societăților cu probleme”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Rep.: Ce ne puteți spune despre banii pe nucleu? Industria de apărare a primit suplimentări de fonduri pe această componentă, pentru a putea păstra nucleul de bază atunci când unitățile de profil se confruntă cu probleme deosebite? - Am primit la ultima rectificare 15 milioane de lei, în condițiile în care am cerut 30 de milioane, iar la ultima discuție pe care am avut-o cu premierul Viorica Dăncilă am cerut o suplimetare de încă 9 milioane de lei, ceea ce ar însemna în total 24 de milioane de lei. Toată lumea a fost de acord, inclusiv Finanțele, și premierul a girat lucrul acesta, hotărârea de guvern este plecată pe traseu, de suplimentare, pentru că fondurile de 9 milioane lei vin acum din rezervă... Celelalte 15 milioane de lei au venit din rectificarea de buget, dar acum trebuia să se găsească o soluție, iar aceasta a fost să dea din fondul de rezervă.

Rep.: La UM Mija și UM Dragomirești lucrurile merg bine, au contracte și comenzi sau dimpotrivă?

- La UM Mija situația este în continuare destul de grea, iar la UM Dragomirești începe perioada grea pentru că și ei în maxim o lună de zile își termină contractele și se vor alătura și ei societăților cu probleme. Singura parte îmbucurătoare este că UM Automecanica Moreni a primit suplimentare de la Armată și chiar numărul de transportoare oferit, la reparații, pentru Automecanica Moreni, este mai mare decât putem noi să oferim în momentul de față, ca servicii. La nivel de industrie de apărare, în momentul de față, singura care are contracte de la MAPN este Automecanica Moreni, care în prezent nu poate să producă atât cât i s-a cerut să producă.

Rep.: Cu Dragomirești și Mija ce se va întâmpla dacă nu rezolvă problema contractelor? Locurile de muncă riscă să fie puse în pericol?

- Noi sperăm să rezolvăm. Suntem în discuții, sunt implicat direct în chestia asta și noi ne zbatem să rezolvăm problema celor două societăți. Chiar am cerut, la București, să mergem în continuare cu directorul pe care îl are în momentul de față și Mija având în vedere că el cunoaște bine problemele, pentru că dacă începem să facem și schimbări, după ce situația este gravă, lucrurile vor fi și mai grele.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale