Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.10.2020 00:09

Președintele interimar al AJF Dâmbovița


A A

Florin Tuiu, un alt aspirant la conducerea fotbalului județean

Florin Tuiu, un alt aspirant la conducerea fotbalului județean

❚ ,,Aș vrea ca cel care va veni, că voi fi eu sau altul, să facă ceva pentru fotbalul județean. Cu siguranță, la AJF Dâmbovița trebuie schimbate multe” ❚ ,,Cristian Catană nu ar trebui să candideze. A făcut cunoscut AJF Dâmbovița întrun mod negativ, în toată țara și în toată lumea. Eu nu cred că un om se poate schimba, după ce s-a pretat la asemenea lucruri” ❚ ,,Spre deosebire de alte persoane, eu nu m-am jucat niciodată cu fotbalul, eu l-am jucat. Dacă vrei să faci performanță, echipa ta trebuie să cuprindă doar profesioniști” ❚ ,,Voi susține îmbunătățirea regulamentelor, în concordanță cu ce se întâmplă la comisiile FRF, și voi asigura transparența în aceste domenii. E clar că se impun schimbări majore la nivelul AJF Dâmbovița”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Văzut ca un outsider în lupta pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, Florin Tuiu (55 de ani) vrea să producă surpriza. Este vicepreședintele asociației încă din anul 2013, a fost conducător o lungă perioadă la Olimpia Morteni, dar și fotbalist la nivel județean, având ceva contacte în fenomen. Este o mândrie pentru el că a trecut ca junior pe la FC Argeș și că a evoluat la tineret-speranțe pentru Sportul Studențesc, jucând pe timpul armatei în Divizia C, la Ceramica Jimbolia. Consideră că are suficientă experiență acumulată, ocupând funcții în administrație, dar și la structuri sportive, fiind pentru o perioadă chiar și vicepreședinte la Urban Titu. Acceptă cu fair-play competiția, în schimb, rămâne un opozant al lui Cristian Catană, a cărui candidatură o contestă din start.

„Catană a făcut cunoscut AJF Dâmbovița într-un mod negativ, în toată țara și în toată lumea”

Ați fost numit președinte interimar al AJF Dâmbovița, v-ați orientat către o dată pentru convocarea Adunării Generale?

– Pe 10 noiembrie o să avansez o dată, în termenul acela de 30 de zile, iar Comitetului Executiv are atributul de a decide. Aș vrea ca cel care va veni, că voi fi eu sau altul, să facă ceva pentru fotbalul județean. Cu siguranță, la AJF Dâmbovița trebuie schimbate multe.

Ce șanse considerați că aveți la câștigarea alegerilor?

– Eu cred că am șansa mea, ca fiecare dintre contracandidați. Cum bine știți, am fost singurul sau printre puținii care am luat atitudine când s-au întâmplat acele lucruri cu arbitrii deghizați. Ca atare, poziția mea este că domnul Cristian Catană, din punct de vedere moral, nu ar trebui să candideze. A făcut cunoscut AJF Dâmbovița într-un mod negativ, în toată țara și în toată lumea. Eu nu cred că un om se poate schimba, după ce s-a pretat la asemenea lucruri, și consider că ar trebui să-și vadă de treaba dumnealui. Nu am nimic cu Cristian Catană, față de care am avut un anume respect, însă pozițiile mele au fost clare din acel moment neplăcut. După cum a declarat și domnul Ciprian Prisăcaru, faptul că sunt mai multe candidaturi este foarte sănătos pentru fotbalul județean. Este democrație și le doresc succes tuturor!

„Eu nu m-am jucat niciodată cu fotbalul ca alții, eu l-am jucat”

Ce ar trebui schimbat urgent la AJF Dâmbovița?

– Am câteva direcții de la care nu mă voi abate și consider că pot să resuscitez fenomenul din Dâmbovița, având destulă experiență în fotbalul județean. Spre deosebire de alte persoane, eu nu m-am jucat niciodată cu fotbalul, eu l-am jucat. Dacă vrei să faci performanță, echipa ta trebuie să cuprindă doar profesioniști. Comisiile jurisdicționale vor trebui să fie independente, nu ca până acum, este nevoie de suflu nou, de persoane competente și de alți președinți. Voi susține îmbunătățirea regulamentelor, în concordanță cu ce se întâmplă la comisiile FRF, și voi asigura transparența în aceste domenii. E clar că se impun schimbări majore la nivelul AJF Dâmbovița și sunt foarte puține persoanele care vor rămâne, cum este secretarul Dorin Nistor. Mie, unul, mi-a făcut o impresie bună. În echipa mea sunt oameni care au spus ceva în fotbalul județean și nu numai. Ca obiectiv personal este reformarea fotbalului dâmbovițean și readucerea acestui fenomen social în cadrul legal abandonat de foarte multă vreme.

Florin Tuiu, puncte forte

● A avut activitate permanentă în ultimii 7 ani ca vicepreședinte al AJF și a avut destule contacte cu membrii afiliați

● A fost desemnat președinte interimar de asociație, poziție în care îl vor prinde și alegerile

● Are o imagine decentă, fără să fie implicat în episoade urâte la nivel fotbalistic

Florin Tuiu, puncte slabe

● Cei care și-au anunțat candidatura sau care o iau în calcul sunt cu mult mai cunoscuți la nivelul fotbalului local

● Cotat cu ultima șansă, în comparație cu Ciprian Prisăcaru, Cristian Catană și, eventual, Ionuț Iugulescu, va fi greu să atragă în echipa lui persoane cu greutate, ofertate de cei amintiți

● Nu este luat în calcul în zonele importante de influență, unde are contracandidați mai bine poziționați ca notorietate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Urban Titu și Roberto Ziduri, un duel spectaculos
Chindia, comedie sau tragedie?
Voința Bezdead preia șefia în Seria Nord
Aninoasa pregătește sărbătoarea promovării
Chindia, o nouă dezamăgire
Bate vântul păpădia, ca Pandurii pe Chindia
Flacăra, prima victorie din 2024
Primul eșec din play-out
CSM Târgoviște a ratat calificarea în finală
Chindia, pe podium la fotbal feminin


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale