Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.05.2014 08:20

FOTO :: Un proiect UVT-CJD-Primăria Târgoviște îi învață pe tineri cum să-și dezvolte propriul business


A A

Firme virtuale, șansă reală pentru dezvoltarea afacerilor

Firme virtuale, șansă reală pentru dezvoltarea afacerilor
Inițiativa UVT a fost sprijinită de autoritățile locale și județene, stârnind admirația conducerii Ministerului Educației

ANDREI VASILIU


 

Liceeni și studenți care învață să înființeze o societate comercială, au angajați cu carte de muncă, plătesc taxe și impozite și comercializează produse cu contract, factură și chitanță? Se întâmplă în Dâmbovița, iar micii antreprenori deja se laudă cu firmele lor de exercițiu la primul târg al tinerilor întreprinzători în mediul virtual.

 

Evenimentul a început ieri la Parcul Industrial Priboiu, în prezența unei delegații de la Ministerul Educației Naționale în frunte cu ministrul Remus Pricopie și secretarul de stat Gigel Paraschiv, a președintelui CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a vicepreședintelui CJD Ioan Marinescu, a mai multor deputați și senatori de Dâmbovița și a numeroși reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Sub egida Universității “Valahia” din Târgoviște în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște, cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, târgul organizat de Asociația Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, coordonată de conf.univ.dr. Gabriel Croitoru, a adus peste 50 de firme de exercițiu și întreprinderi simulate față în față cu firme cu vechime de pe piața dâmbovițeană.

Tinerii și-au prezentat produsele și serviciile la standuri și au împărțit materiale de promovare, fiind evaluați de profesorii coordonatori din cadrul Universității “Valahia” și de la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște.

 

Ministrul Educației, Remus Pricopie, prezent la deschiderea târgului

“Există și un alt criteriu decât cercetarea, prin care se măsoară performanța unei universități. După părerea mea, este mult mai important impactul pe care o universitate îl are la nivelul comunității și regiunii în care activează”, a declarat ministrul Educației, Remus Pricopie, completat de secretarul de stat Gigel Paraschiv:

“Despre acest proiect am vorbit cu dl rector și cu dl Gabriel Croitoru când ne-am gândit să dezvoltăm întreprinderile simulate în cadrul UVT. Ideea de firmă de exercițiu exista în școlile din România și mă bucur că au venit multe firme de exercițiu ale elevilor. Noi am decis să mergem spre învățământul superior într-o perioadă în care societățile comerciale nu mai primeau studenți în practică”.

 

“UVT își dorește competitivitate internațională”

Rectorul Universității “Valahia”, Călin Oros, a menționat cele mai recente proiecte ale instituției, printre care se numără deschiderea unui incubator de afaceri la Parcul Priboiu și a unui centru de transfer tehnologic, precum și reorganizarea unuia dintre cele 15 centre de cercetare ale UVT.

“Universitatea «Valahia» din Târgoviște se definește ca fiind o universitate de talie medie în spațiul universităților din România, dar își dorește să aibă competitivitate națională și chiar internațională. UVT află în prima jumătate din cele 48 de universități de stat din România. Sunt 17.000 de familii care depind de Universitatea «Valahia». Ori de câte ori Universitatea are greutăți, apelăm la Minister, la dl secretar de stat Paraschiv și niciodată nu am fost refuzați, s-au găsit soluții pentru toate problemele”, a ținut să menționeze rectorul UVT, Călin Oros.

 

“Proiectul depășește ceea ce am gândit prin parteneriatul cu CJD”

Autoritățile locale au fost încântate de prezența numeroasă a studenților și elevilor la târgul tinerilor întreprinzători, iar Camera de Comerț va premia cele mai lucrative firme virtuale.

“Este o zi plină de satisfacții. Puțini cunoașteți faptul că acum 2 ani, clădirea aceasta era într-o stare accentuată de degradare. Sunt bucuros că am venit alături de Universitate și am realizat un lucru cu totul special, care depășește ceea ce am gândit când am propus Consiliului Județean să adopte parteneriatul nostru. Pentru Târgoviște, existența Universității înseamnă enorm de mult, sunt 8000 de studenți, este printre cei mai mari angajatori din județ”, a declarat președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

“Inițiativa este bună pentru că a pus în situația de a face o societate comercială pe hârtie grupurile de studenți, să învețe și dumnealor cum se face, pe partea scriptică, teoretică. 5-6 firme virtuale create de studenți, cele mai bune, primesc niște premii din partea noastră, cupe, diplome și câte 600 de lei”, a declarat exclusiv pentru “Jurnal de Dâmbovița” președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Gelu Rusescu.

Urmează orașul virtual, cu primărie, CJD și instituții… simulate!

Mai multe explicații despre proiectul firmelor virtuale ne-a oferit în exclusivitate coordonatorul evenimentului, conf.univ.dr. Gabriel Croitoru de la Universitatea “Valahia” din Târgoviște.

“O întreprindere simulată încearcă să copieze o firmă reală, pe care o are în spate. Se începe cu înființarea firmei, după care copiii merg în firma mamă, văd cum este organizată și încearcă să o copieze în firma virtuală. Firmele tinere (Young Enterprise) au aceleași obligații ca o firmă reală, plătesc taxe și impozite. Prin incubatorul de afaceri vom încerca să creăm echipe care să treacă în mediul real ceea ce învață în mediul virtual. Următorul pas este să creez un oraș virtual, cu primărie, Consiliu Județean, instituții ale statului, firme care produc și angajați care își aleg unde să muncească. Dacă vom avea sprijinul autorităților și al dlui rector, vom reuși să trecem la nivel de țară”, ne-a declarat conf.univ.dr. Gabriel Croitoru, președintele Asociației Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual.

 

De la comerțul cu produse apicole la transporturi rutiere de mărfuri, firmele micilor antreprenori au diverse obiecte de activitate și primesc câte un număr de înregistrare, CUI și un număr de cont bancar. Totul este, desigur, simulat în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Științe Economice a Universității “Valahia” din Târgoviște.

“Este o experiență prielnică, ne dezvoltă aptitudinile pentru a lucra mai bine într-o firmă reală”, ne-a spus tânărul Voinea Nicolae Adrian, tehnician activități economice la F.E. Recycle Bin SRL.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale