Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
14.09.2023 00:15
Finalizarea proiectului „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!” În lupta împotriva violenței domestice,

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, partener în cadrul proiectului „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!”, a anunțat finalizarea cu succes a acestui proiect major. Proiectul, inițiat de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, a avut un impact semnificativ asupra combaterii violenței domestice la nivel național.
Proiectul a fost implementat în perioada 04.03.2019-04.09.2023, în parteneriat cu 42 de instituții specializate de la nivelul administrației publice locale, inclusiv direcții generale de asistență socială și protecția copilului și direcții de asistență socială. Scopul general al acestui proiect a fost îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice la nivel național prin crearea unei rețele integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională.
De asemenea, au fost derulate campanii de conștientizare privind prevenirea și combaterea violenței domestice. În cadrul acestui proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a jucat un rol esențial, investind 1.137.174,76 lei, din care o contribuție proprie de 2%, în valoare de 22.743.50 lei. Rezultatele sunt cu adevărat impresionante:
A fost creată și operaționalizată Locuința Protejată pentru Victimele Violenței Domestice „Venus”, cu o capacitate de 6 locuri pe an. Au fost dezvoltate servicii integrate complementare, cum ar fi Grupul de Suport (pentru 14 beneficiari pe an) și Cabinetul de Consiliere Vocațională (pentru 34 beneficiari pe an). Peste 160 de persoane adulte victime ale violenței domestice din grupul țintă au beneficiat de cel puțin două servicii asigurate prin proiect.
De asemenea, 23 de persoane adulte victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile oferite de „Locuința Protejată”. 148 de persoane adulte victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile „Grupului de Suport”. 152 de persoane adulte victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile „Cabinetului de Consiliere Vocațională”.
S-au selectat și pregătit profesioniști pentru a se alătura rețelei naționale integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională. Nu mai puțin de șase angajați din cadrul autorităților publice locale au fost informați și conștientizați cu privire la activitățile proiectului și la noile prevederi legislative în domeniul violenței domestice.
Acest proiect reprezintă un pas semnificativ în lupta împotriva violenței domestice și în sprijinul victimelor acestui flagel social. Cu o abordare holistică și colaborativă, proiectul „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!” a contribuit în mod semnificativ la crearea unui mediu mai sigur pentru femeile și familiile afectate de violența domestică din România.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
116 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic EuropeanCreștere alarmantă a cazurilor de urgență și a accidentelor rutiere
Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Realocarea fondurilor pentru tichete CFR
Editorial
Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
