Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.06.2022 00:13


A A

Festivalul Babel Târgoviște, finanțat în acest an și de Ministerul Culturii!

Festivalul Babel Târgoviște, finanțat în acest an și de Ministerul Culturii!

Violeta Stanciu


Vizită ministerială la cea de-a X-a ediție a Festivalul Babel Târgoviște! Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost prezent, la începutul acestei săptămâni, la Târgoviște pentru a participa la două dintre evenimentele din cea de-a patra zi de Festival Babel, respectiv la vernisajul expoziției artistului plastic-pictor, Carmen Olteanu, dar și la lansarea noului roman al scriitorului Alexander Hausvater, intitulat „O seară la Rialto”.

 

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a fost însoțit la Teatrul ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, deputatul Radu Popa și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. Încântat de ceea ce a văzut la Târgoviște, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, i-a felicitat pe organizatori și a promis că va reveni cu mare plăcere la Festivalul Babel.

,,Este o onoare să fiu prezent aici. Eu sunt aici mai puțin ca ministru, pot fi și ca ministru pentru că trebuie să arătăm că instituțiile centrale sprijină ceea ce se întâmplă, dar suntem trecători în aceste poziții și mă bucur că, prin tot ceea ce facem, la un moment dat, cineva va vorbi de bine. Vreau să felicit organizatorii și nu pot să nu felicit sponsorii. Mult succes acestui festival!”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

„Pentru prima dată, anul trecut, instituțiile de cultură care sunt coordonate de administrația publică locală primesc finanțare consistentă de la Ministerul Culturii, iar lucrul acesta este extraordinar. Acest lucru reprezintă o gură de oxigen inclusiv pentru Teatrul Municipal în contextul în care finanțarea era exclusiv de la bugetul local și erau destule dificultăți în a asigura un act cultural de ținută. D-ul director Ranin a reușit, așa cum reușește și cu acest festival, să pună din nou municipiul Târgoviște pe harta culturii naționale și vreau să-i mulțumesc în numele comunității târgoviștene pentru acest lucru”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

La Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, cea de-a patra seară de Babel s-a încheiat cu spectacolul ,,Crimă și pedeapsă’’, în regia lui Dumitru Acriș.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale