Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.05.2023 00:16

La Târgoviște, se anunță spectacole de zile mari


A A

Festivalul Babel, la a XI-a ediție

Festivalul Babel, la a XI-a ediție

*Tema ediției din acest an este „Forme” și vor participa 25 de țări. De asemenea, sunt pregătite peste 100 de evenimente în cadrul festivalului care va avea loc în prima parte a lunii iunie

 

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Babel de la Târgoviște se va desfășura în perioada 3-11 iunie 2023. Conducerea Teatrului Tony Bulandra, reprezentată de directorul Mihai Constantin Ranin și actorul Liviu Cheloiu, a susținut o conferință de presă în Foaierul teatrului în care au prezentat noutățile despre Babel din acest an. Pentru prima dată, Mihai Constantin Ranin va fi președintele Festivalului Babel. De asemenea, Liviu Cheloiu va fi producător executiv al Festivalului.

În conducerea Teatrului Tony Bulandra s-a alăturat și criticul de teatru, Sanda Vișan, care este noul director artistic al Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. Aceasta a vorbit la conferința despre evoluția Festivalului Babel de la Târgoviște, dar și despre importanța teatrului într-o societate. Tema ediției din acest an este „Forme” și vor participa 25 de țări. De asemenea, sunt pregătite peste 100 de evenimente în cadrul festivalului care va avea loc în prima parte a lunii iunie.

Mihai Constantin Ranin, managerul TTB, președintele Festivalului „Babel”: „Tema acestui festival va fi «Forme»....Forma unei femei frumoase, forma unei vaze, o formă muzicală, forma unui animal, unui cal. La noi la teatru, forme înseamnă teatru – dans, teatru baroc, teatru clasic, teatru de păpuși, teatru stradal, dar nu uitați că Festivalul Babel este un festival al artelor – spectacolelor și atunci vom avea și concerte. Unele concerte vor fi de muzică rock, pop și așa mai departe. În deschidere va cânta domnul Caliu, care a fost invitat să cânte la Filarmonica din Praga, din Viena și a deschis capitala culturală la Timișoara”.

Liviu Cheloiu, producător executiv al Festivalului „Babel”: „Este o conferință de presă destinată Babelului și nu numai...Cu 20 de ani în urmă intram pentru prima dată în acest teatru. De atunci sunt martor la tot ceea ce se întâmplă în Târgoviște, comunitate care s-a dezvoltat. De asemenea, teatrul s-a dezvoltat, a venit acest festival la care am fost cu toții martori. Bineînțeles, că toate aceste fenomene, atât teatrul, cât și festivalul, au avut urcușuri și coborâșuri, dar Babelul și teatrul sunt ale comunității, indiferent în ce poziție ne aflăm, fie că suntem organizatori, actori, manageri, mass-media, administratori ai orașului, iar cetățenii trebuie să participe din poziția de spectatori, căci teatrul fără spectatori, nu este posibil. Este datoria noastră de a conlucra acest fenomen al teatrului și al Festivalului Babel”.

Sanda Vișan, critic de teatru, director artistic TTB: „Această dorință a conducerii Teatrului Tony Bulandra, și când spun conducere, mă refer la conducerea lărgită a teatrului, nu doar a domnului director, Mihai Ranin, este ea însăși un mod de a te comporta foarte modern, într-o lume care comunică instantaneu. Aici, la acest teatru aveți o deschidere mare, nu doar cu Festivalul Babel, iar acest lucru poate însemna un mod de organizare a vieții culturale a orașului, deoarece teatrul este polul central al acestei activități în oraș”.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Eroica”, la o lansare patriotică
„Pictură plus pictură egal pictură”
ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, în Programul pentru școli al României
Evenimente educaționale importante la ISJ Dâmbovița
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Grevă de avertisment și în învățământul dâmbovițean
Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a
Peste 15.000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor
Imnografia creștină, izvor al Sfintei TradițiiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale