Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.07.2022 00:13

În Dâmbovița,


A A

Fermierii, luați în vizorul controalelor de APIA

Fermierii, luați în vizorul controalelor de APIA

În perioada iulie-octombrie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița, desfășoară activitatea de control pentru cererile unice depuse în anul 2022. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Oana Năstase, controalele se realizează prin două metode, prin cea aleatorie sau de risc. Pentru sectorul vegetal au fost înregistrate 394 de cereri de control, iar pentru zootehnie 31. În sectorul vegetal, din cele 394 de cereri, vor fi controlate prin metoda clasică 180 de ferme și 214 prin teledetecție. Pentru cele 31 pe zootehnie se face exact metoda clasică de vizită în teren. Oana Năstase a oferit mai multe detalii despre procedurile controalelor care vor avea loc în perioada următoare.

„Am primit eșantionul de control, care se extrage prin procedură unică (…) Acesta se face prin două metode…aleator, care știe toată lumea ce înseamnă și metodă de risc. Metoda de risc se referă la cererile, care au avut neconformități mai mult înregistrate în anii anteriori, care au extins foarte mult suprafața în anii anteriori și atunci sunt selectate electronic la eșantionare. Avem pentru sectorul vegetal extrase 394 de cereri pentru control, iar pentru zootehnie 31. Ca să vă explic în câteva cuvinte pentru fiecare procedură de control, și anume, procedura de control clasic prevede deplasarea inspectorilor la fiecare exploatație și pentru măsurarea și vizualizarea fiecărei parcele în parte. În cazul în care apar neconcordanțe între ce găsesc inspectorii noștri în teren și ce au declarat fermierii sau mai există posibilitatea să nu poată fi localizată parcela după schița electronică pe care fermierul a făcut-o în aplicația IPA. Din acest motiv este necesară și prezența fermierului la fața locului. Dacă pentru vizualizarea tuturor parcelelor există toate elementele necesare, atunci nu este obligatorie prezența fermierilor. Mai sunt și acele controale specifice, în care fermierii trebuie să prezinte și alte documente sau mai sunt situații în care tinerii fermieri trebuie să completeze anumite formulare sau chestionare. Atunci îi solicităm să participe și ei la control. Controlul prin teledetecție este puțin diferit, în sensul că acest control este făcut de o firmă specializată, de un prestator prin captarea de imagini satelitare în diferite faze dezvoltare de vegetație ale culturilor. Aceste imagini sunt suprapuse cu declarațiile fermierilor din eșantion. Datele obținute sunt transpuse în rapoarte de control care sunt transmise către noi, APIA și interpretăm ce găsim în aceste rapoarte. Unele sunt identice, altele sau aproape identice cu declarațiile de suprafață. La unele mai apar neconformități din cauza identificărilor nu tocmai corecte, din cauza băltirilor, a secetei sau a schimbării culturii din timpul anului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

359 de locuri de muncă disponibile
"Programul poate fi un sprijin pentru femeile antreprenor"
Turismul, pe o direcție ascendentă!
Primăria Runcu pregătește alte două mari proiecte
Parcare cu 115 locuri pe locația unui fost punct termic!
462 de locuri de muncă disponibile
DJS Dâmbovița, în cercetare statistică postrecensământ
Pregătiri pentru realizarea Topului Firmelor!
Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști
Ajutoare de Urgență de la Guvern


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale