Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.08.2018 00:14

APIA vine să completeze avertizările DSVSA Dâmbovița


A A

Fermierii dâmbovițeni, sub amenințarea pestei porcine

*Participarea la târgurile de animale este interzisă, iar măsurile de protecție sunt drastice, pentru a fi prevenită răspândirea virusului care a alertat deja întreaga țară

comunicat de presă

Ca urmare a dispozițiilor Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, transmise în cadrul videoconferinței din data de 01.08.2018, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează fermierii din județ că pesta porcină africană este extrem de contagioasă și mortală pentru mistreți și porci domestici. Simptomatologia bolii se manifestă prin lipsa poftei de mâncare, apariția unor pete roșii în jurul urechilor și pe abdomen, poziționarea urechilor și a cozii în jos, stare generală proastă și febră puternică. Evoluția bolii este mortală într-un interval cuprins între 2-10 zile.

Pesta porcină nu se transmite la om!

Pentru evitarea răspândirii virusului, este important ca fermierii dâmbovițeni să cunoască următoarele informații esențiale: Nu există tratament sau vaccin care să protejeze porcii de boală; Să anunțe medicul veterinar dacă porcul nu mănâncă și stă mult culcat; Să limiteze circulația între gospodăriile de la țară; Creșterea, furajarea și adăparea porcilor se face în spații închise. Nu se administrează furaje direct din câmp, existând pericolul infestării de la mistreți; Porcii se contaminează de la alți porci sau prin alimentare cu deșeuri din carne de porc infestată; Insectele, spațiile contaminate, vehiculele, diverse materiale, îmbrăcămintea, încălțămintea contaminate pot transmite și ele virusul la porcii sănătoși; Este interzisă tăierea porcilor în localitățile unde evoluează boală; Se interzice monta directă cu deplasarea porcilor dintr-o curte în alta; Se interzice transportul produselor din carne de porc nemarcate corespunzător de către serviciile veterinare; Se va utiliza echipament separat de lucru și un recipient cu dezinfectant la intrarea în spațiul de creștere al porcilor; Se interzice accesul porcilor în păduri sau locuri unde pot intra în contact cu porcii mistreți; Se interzice participarea la târgurile de animale.

În cazul în care suspectați animale bolnave în gospodăria dumneavoastră, trebuie anunțat, în regim de urgență, medicul veterinar. 

Director executiv,

Ec. Corina Alexandrina GÂRLEANU

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Stațiunea de Cercetări Pomicole de la Voinești va fi "salvată" de Ministerul Agriculturii
Subvenții lunare de 2.250 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri
Workshopul INDUSTRY 4.0 - Provocarea momentului, parte din proiectul START INDUSTRY 4.0, va avea loc la Târgoviște în luna decembrie
83% dintre fermieri, autorizați la plata în avans
Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale - 2018, Cluj Napoca
13.454 de fermieri au primit plata în avans a sprijinului agricol
Cum te poti apara eficient de cainii agresivi
Producătorii de tomate, mai mulți cu 450%
Încep plățile în avans la APIA
Regata a deschis pe 5 octombrie cel mai mare magazin din Dâmbovița


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale