Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.05.2015 00:19

Editorial


A A

Faraoni pe bani publici

Faraoni pe bani publici

COSTIN MIHAI


Înainte să mai aloce zeci de miliarde anual echipelor de baschet și de volei, îi sfătuiesc pe consilierii locali să-i invite la discuții și pe antrenorii ori pe sportivii de la alte discipline. Să-i întrebe și pe ei cum se descurcă, ce le-ar mai trebui sau dacă văd oportună finanțarea faraonică din bani publici a sporturilor de echipă de la CSM Târgoviște.

Conform Gazetei Sporturilor, bugetul formației de volei pentru ultimul sezon competițional a fost de 700.000 de euro (31 miliarde lei vechi). Sursele noastre din clubul prezidat de Ciprian Iugulescu spun că la baschet s-au cheltuit și mai mulți bani, unde sunt salarii lunare de peste 7.000 de euro (310 milioane lei vechi), după cum a transmis viceprimarul Cosmin Bozieru în cadrul emisiunii pe care o moderez la Columna TV. Îi rog pe domnii consilieri, printre ei primarul interimar și viceprimarul Cosmin Bozieru, să-i întrebe pe oamenii din sportul local ce părere au despre alocarea anuală de peste 70 de miliarde către Clubul Sportiv Municipal Târgoviște, iar apoi să le asculte poveștile.

Așa vor afla cum se deplasează la concursuri dormind prin trenuri, cum le ghiorăie mațele de foame, cum împrumută echipament sportiv de la adversari sau cum se pregătesc prin foste WC-uri. Și sunt localnici, rămân aici, fără a exista riscul să-i pierdem la final de sezon ori să-i despăgubim cu zeci și sute de mii de euro. Ei nu solicită salarii lunare de sute de milioane, unii neavând bani nici măcar pentru navetă, să poată ajunge la antrenamente. Departe de mine ideea de a opri finanțarea către baschet și volei, care au obținut rezultate importante la nivel intern, însă unii prea au de toate, iar alții mai nimic.

Sunt conștient că-mi voi atrage iarăși critici dure din partea unora de pe la CSM, care nu fac altceva decât să aștepte o fabuloasă susținere publică. Pe la cluburile de țară cu performanțe apar și surse private de finanțare, de ce nu lucrează la acest aspect și conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgoviște? Consilierul local Eugen Pătrașcu, al cărui fiu, Adrian, este chiar vicepreședintele CSM, a reclamat faptul că voleibalistele își fac veacul prin cafenele, pufăind la tutun. Chiar dacă nu sună bine, până la urmă e treaba lor cum își petrec timpul liber. Că mai și fumează, nici aici nu văd vreun capăt de țară, câtă vreme la antrenamente și la meciuri s-au comportat destul de bine, jucând în premieră o finală de campionat. Numai că oamenii comentează, mai ales în dreptul unor sportive care încasează salarii de mii de euro din bani publici.

Nici cei de pe alte discipline nu sunt sfinți, doar că ei nu-și permit să calce prin restaurantele de pe Centrul Vechi. Cristi Stan și Cosmin Bozieru au respectat și au ajutat echipele de baschet și de volei, numai că, dacă vor continua practicile de finanțare ale predecesorilor, riscă să dispară din funcții la fel ca ei. Cum oamenii de sport ajung mai greu la conducătorii urbei, îmi transmit mie nemulțumirile pe care le au, în speranța că va fi mai bine și pentru ei cu noii șefi de la Primărie. Aș scrie eu mai multe, dar mă opresc pentru moment aici, urmând să revin cu informații ample pe acest subiect.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale