Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.01.2024 00:14

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, semnalează:


A A

Falimentul bate la ușa medicilor de familie

Falimentul bate la ușa medicilor de familie

*„Această scădere a plafonului alocat medicinei de familie ne duce mai jos de anul 2020, și cum au crescut toate cele... nu ne mai putem susține cabinetele”

 

CNAS a propus joi, 11 ianuarie 2024, valori mai mici pentru punctele per capita (pentru fiecare pacient) și per serviciu pentru medicina de familie  și ambulatorie (policlinici)! Măsura a stârnit revolta medicilor de familie din toată țara, și implicit din județul Dâmbovița,  care se văd puși în imposibilitatea de a-și mai putea continua activitate, pentru că au crescut toate costurile necesare pentru funcționarea cabinetelor medicale, respectiv salariați, impozite, utilități, consumabile, etc. Președinta Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a declarat ieri că medicii de familie nu vor semna contractul de la 1 februarie 2024 în condițiile în care li se va reduce plafonul. Situația pare de neînțeles având în vedere criza actuală de medici din România, dar mai ales faptul că medicii de familie sunt și așa pe cale de dispariție, medicii tineri nefiind atrași de această specialitate.

„Medicii de familie din județul Dâmbovița, ca toți medicii de familie din țară și colegii noștri de ambulatoriile de specialitate, suntem în aceeași situație, cu posibilitatea ca de la 1 februarie să intrăm în faliment, mulți dintre noi. Această scădere a plafonului alocat medicinei de familie ne duce mai jos de anul 2020, și cum au crescut toate cele... nu ne mai putem susține cabinetele. Se afirmă că a crescut bugetul sănătății, dar exact stâlpul, respectiv medicina primară și medicina ambulatorie sunt reduse la peste 30%, cât și stomatologia. Nu știu ce vrea să se întâmple, nu pot să-mi dau seama de ce s-a întâmplat lucrul acesta. Am văzut că, la nivel național, Colegiul Național al Medicilor din România a cerut sistarea, pentru că aceste modificări au fost puse în transparență publică la Casa Națională, iar Colegiul Medicilor din România a cerut scoaterea și să se lase așa cum a fost la 1 iulie 2023 pentru toată lumea. Suntem atâția care nu ne-am luat concediu de mulți ani. Atâta încercare de umilință, suntem totuși niște oameni care avem niște ani de școală în spate, niște ani de experiență, mulți medici de familie au peste 60 ani și chiar peste 65 de ani. Peste câțiva ani se va rămâne fără medici de familie în România, iar în asemenea condiții lucrul acesta se va întâmpla de la 1 februarie 2024”, ne-a semnalat ieri președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița
Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale