Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.04.2015 00:21

De 12 ani la stadiul de proiect, nefinalizată nici azi...


A A

Fabrica de procesare a legumelor și fructelor a rămas pe... hârtie

Fabrica de procesare a legumelor și fructelor a rămas pe... hârtie
Actualii consilierii județeni încearcă să mai... scoată ceva de pe urma unei afaceri păguboase din anul 2003

❚ Județul Dâmbovița s-a ales doar cu paguba de pe urma achiziționării utilajelor pentru această fabrică, utilaje care, la nivelul anului 2003 când au fost cumpărate, au costat 53 milioane lei ❚ Între timp, ele nu au făcut decât să zacă la Direcția pentru Protecția Plantelor și... să-și piardă din valoare ❚ Potrivit președintelui CJD, valoarea utilajelor a scăzut dramatic: 6 milioane lei în anul 2010 și 1,2 milioane lei – în 2013 ❚ Încercând să mai recupereze ceva, consilierii județeni au fost de acord cu constituirea unei comisii care să organizeze licitația, trei fabrici din țară fiind interesate de aceste utilaje ajunse acum la prețuri derizorii

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Fabrica de procesare a legumelor și fructelor a rămas la stadiul de proiect pe... hârtie, iar echipamentele și utilajele, achiziționate încă din anul 2003 și care au costat la vremea aceea 53 milioane lei, se depreciază fizic și moral, zăcând nefolosite la Direcția pentru Protecția Plantelor Târgovi ște.

Mai mult, valoarea lor a scăzut drastic, ajungând la 6 milioane lei în anul 2010 și la 1,2 milioane lei – în 2013. Această situație alarmantă l-a determinat pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, să propună în ultima ședință ordinară a forului administrativ „proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație publică a unor echipamente și utilaje pentru procesarea legumelor și fructelor”.

Există trei oferte de la trei fabrici de profil (din Râmnicu Vâlcea, Buzău și Ploiești), dar care solicită numai o parte dintre aceste utilaje și echipamente, nu toate în bloc. Președintele CJD a menționat că există o ofertă de 60.000 euro (270.000 lei, 2,7 miliarde lei vechi) pentru o parte dintre acestea sau 200.000 euro în bloc (900.000 lei, 9 miliarde lei vechi), tocmai de aceea a propus constituirea unei comisii de licitații formată din trei consilieri județeni (de la PSD, PNL și un independent) și patru specialiști ai CJD.

Consilierul independent Ioan Ferariu a ținut să remarce că vânzarea acestor utilaje la fier vechi nu ar aduce niciun avantaj, suma obținută fiind de 6 ori mai mică. În fața acestor argumente, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre, urmând acum a se încerca recuperarea unei sume de pe urma acestei afaceri păguboase de acum 12 ani.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dâmbovița, sub ninsori puternice
"România educată"? Ei, na!
Probleme "criminale" în Armată
"Casa Dâmbovițeană" va intra în restaurare
Furie
400 kg de cetină confiscate
Otravă (media) nemțească. Achtung!
Colaborare între CJPV Dâmbovița, Consiliul Național și Uniunea Generală a Pensionarilor din România
Ambasadorul Georgiei, în vizită la CJD
Șanțul Cetății, în colimatorul Primăriei Târgoviște


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale