Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.08.2018 00:18

Ieri, prin parteneriatul dintre Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Muzeul Național de Istorie,


A A

Expoziția "Mircea cel Bătrân-600", vernisată la București

Expoziția

*La acest eveniment de celebrare a Centenarului Marii Uniri de la 1918, instituția târgovișteană contribuie, alături de cea din Capitală, cu piese de excepție, unele unicat, precum arme, orfevrărie, monede, carte rară

*Tot ieri, s-a redeschis șantierul arheologic de la Poiana Cireșului din județul Neamț, unde lucrează specialiști de la muzeul târgoviștean și de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, lucrările fiind conduse de prof.univ.dr.Marin Cârciumaru

 

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, reprezentat de directorul instituției, dr. Ovidiu Cârstina, precum și alți specialiști, au participat ieri, 9 august, la vernisajul expoziției „Mircea cel Bătrân-600”, la Muzeul Național de Istorie al României, acțiune realizată în parteneriat cu instituția din Capitala României.

Se evidențiază crearea istorică și spirituală a unității statale a Țărilor Române, în secolul al XIV-lea și al XV-lea, în domnniile lui Mircea cel Bătrân și Ștefan cel Mare. Domnul Mircea cel Bătrân (1386-1418) este ctitorul Reședinței domnești și Capitalei medievale seculare de la Târgoviște, din timpul său datând prima atestare documentară a orașului, în anul 1396, cu primul palat și prima biserică domnească, inclusiv zidurile de incintă.

La acest eveniment de celebrare a Centenarului Marii Uniri de la 1918, instituția târgovișteană contribuie, alături de cea din Capitală, cu piese de excepție, unele unicat, precum arme, orfevrărie, monede, carte rară, respectiv Tetraevangheliarul de la Tismana, ceramică etc. unele din descoperirile arheologice de la Târgoviște, Gogosu, Olteni etc.

Tot ieri, s-a redeschis șantierul arheologic de la Poiana Cireșului din județul Neamț, unde lucrează specialiști de la muzeul târgoviștean și de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, lucrările fiind conduse de prof.univ.dr.Marin Cârciumaru, cu descoperiri excepționale, unele unicat, de valoare națională și europeană.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale