Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2020 00:25

Ieri, în Dâmbovița,


A A

Explozie de noi cazuri COVID-19

Explozie de noi cazuri COVID-19

❚ Au fost confirmate 59 de persoane infectate cu virusul SARSCov- 2 în județul Dâmbovița, față de 24 de persoane, câte fuseseră înregistrate marți ❚ La nivel național, numărul de noi cazuri COVID-19 a fost ieri de 2158, față de 1470 de cazuri din ziua precedentă ❚ O grupă de copii de la Grădinița nr. 3 Târgoviște a fost ieri trecută pe scenariul de funcționare nr. 3 (planul „roșu”), până pe 8 octombrie a.c.

 

V.A.

 


 

Ieri, conform DSP Dâmbovița, în județul nostru au fost înregistrate 59 de persoane confirmate cu COVID-19, dintr-un total de 4.023, reprezentând cazuri noi de infectare cu COVID- 19. • Persoane vindecate, în total: 3.428; • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 147; • Persoane aflate în carantină la domiciliu/ adresa declarată: 470; • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 241; • Persoane aflate în izolare instituționalizată: 168. Totodată, în cursul zilei de ieri a fost aprobată Hotărârea nr. 34/30 septembrie a.c. privind aprobarea scenariului de funcționare al unei unități de învățământ din județul Dâmbovița. Hotărârea se referă la grupa mică „Piticot” din cadrul Grădiniței nr. 3 din Târgoviște, care va funcționa potrivit scenariului nr. 3 (scenariul „roșu”), în care cei mici vor putea participa doar la cursuri online, până pe data de 8 octombrie inclusiv. „Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARSCoV- 2”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției noastre de Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică al județului Dâmbovița. 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 la nivel național Până ieri, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 674 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, în județul Dâmbovița fiind vorba despre 20 de astfel de cazuri. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.419.691 de teste. Dintre acestea 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere. Pe teritoriul României, 10.677 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.348 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.986 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane, a precizat, într-un comunicat de presă, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale